Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Beleggingsverzekeringen

Past uw beleggingsverzekering nog bij uw huidige situatie? Kom in actie! Ga na of u het financiële doel dat u bij het afsluiten van de verzekering voor ogen had, nog gaat behalen. Het is belangrijk dat u zelf een bewuste keuze maakt voor uw bestaande beleggingsverzekering. Wat u zoal kunt doen, leest u hieronder.

Is uw beleggingsverzekering ondertussen beëindigd? En heeft u zich nog niet aangemeld? U kunt sommige beëindigde beleggingsverzekeringen alsnog aanmelden.

Lees meer

Meld u aan voor de nieuwsbrief uitspraak Koersplan, Fundplan, Vermogensplan

Op 28 juni 2017 heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in de zaak van Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon die in de jaren negentig zijn verkocht. Voor onze klanten is het belangrijk dat de rechtbank over een groot aantal zaken duidelijkheid heeft gegeven. We hebben de uitspraak zorgvuldig bestudeerd. In de nieuwsbrief van 8 augustus 2017 leest u een samenvatting. Klanten en oud-klanten van Aegon met een Koersplan, Vermogensplan of Fundplan kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief. U ontvangt dan een mailbericht zodra er nieuws is.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

 

Inzicht in uw beleggingsverzekering

Via Mijn Aegon

Het is belangrijk dat u de waardeontwikkeling van uw beleggingsverzekering regelmatig bekijkt. Deze waardeontwikkeling is namelijk afhankelijk van de resultaten op de beurs. Het is daarom niet zeker of u uw doelstelling zult behalen. Op Mijn Aegon krijgt u eenvoudig en snel inzicht in ondermeer de:

 • waardeontwikkeling
 • voorbeelden van de opbrengst op einddatum van uw verzekering
 • uw eventuele garantiebedrag
 • uw eventuele doelkapitaal
 • uw persoonlijke gegevens

 

Inloggen Mijn Aegon

Toegang aanvragen

 

Met de Aegon Beleggingsverzekering Check

Uw beleggingsverzekering is een langlopend contract. Het is belangrijk dat u regelmatig bekijkt of uw beleggingsverzekering nog goed aansluit op het doel waarvoor u deze heeft gesloten. Dit online hulpmiddel geeft u gerichte informatie over: 

 • De mogelijkheden die u heeft om uw beleggingsverzekering aan te passen
 • De belangrijkste eigenschappen van uw beleggingsverzekering 
 • Onze alternatieve producten voor als u wilt overstappen 

 

Naar de Check

 

Wilt u een gratis hersteladviesgesprek?

Een hersteladvies is een advies aan een klant met een beleggingsverzekering. Het is erop gericht om u te informeren of het mogelijk is om uw oorspronkelijke doel te bereiken en hoe u dit kunt bereiken.

Heeft u nog geen  hersteladviesgesprek gehad?

Dan kunt u hierover contact opnemen met uw adviseur. Zijn contactgegevens vindt u in Mijn Aegon.

Heeft u geen adviseur (meer)?

Dan helpt Aegon u graag verder. Neem dan contact met ons op.

Wilt u hersteladvies van het loket hersteladvies beleggingsverzekeringen?

Ga dan naar Loket hersteladvies beleggingsverzekeringen. Zij geven zelfstandig hersteladvies aan consumenten met een lopende beleggingsverzekering. Het loket biedt uitkomst voor consumenten die geen hersteladvies van hun eigen verzekeraar of adviseur kunnen of willen krijgen. Dit is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars.

 

Lees meer achtergrondinformatie over beleggingsverzekeringen.

 

Resultaten activering beleggingsverzekeringen

Hieronder leest u welke percentages wij per 30 september 2016 hebben gerealiseerd voor nazorgbeleid beleggingsverzekeringen.

 • Wij hebben 100% klanten met een hypotheekgebonden beleggingsverzekering geactiveerd.
 • Wij hebben respectievelijk 89% (zeer kwetsbaar), 91% (kwetsbaar) en 82% (minder kwetsbaar) klanten met een pensioengebonden beleggingsverzekering geactiveerd.
 • Wij hebben respectievelijk 53% (kwetsbaar) en 59% (minder kwetsbaar) klanten met een ‘overige’ beleggingsverzekering geactiveerd.

In de bijlage over de activeringscijfers.pdf leest u in detail de uitleg bij deze percentages

 

Geen geheimhouding bij schikkingen

Aegon neemt al vele jaren bij schikkingen over beleggingsverzekeringen geen geheimhoudingsclausules meer op. Op geheimhoudingsclausules bij schikkingen uit het verleden doen wij geen beroep meer. Mede in verband met de privacy van klanten zullen wij niet zelf informatie over individuele schikkingen openbaar maken. Het staat klanten met wie een schikking is getroffen vanzelfsprekend vrij om dat wel doen. Lees meer hierover in het statement van het Verbond van Verzekeraars.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen?

Downloads