Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Beleggen - Goed-met-geld-voor-later
Particulier Beleggen Goed met geld voor later

Hoe maakt u uw financiële dromen waar?

Een wereldreis? Of toch eerder stoppen met werken? Wat uw droom ook is, u heeft er genoeg geld voor nodig. Hoe pakt u het aan om uw droom later écht uit te laten komen?

Stap 1

Bepaal hoeveel geld u nodig heeft voor uw droom

Weet u al hoeveel geld u echt nodig heeft voor uw droom later? Maak dat zo concreet mogelijk: ik heb €25.000,- nodig binnen 20 jaar. Praat met mensen in uw omgeving die bijvoorbeeld die droom al eens hebben laten uitkomen. Of bij hele specifieke doelen zoals eerder stoppen met werken, kunt u in gesprek gaan met een financieel adviseur. Zij kunnen uw hele financiële situatie in kaart brengen.

Stap 2

Zorg dat u weet hoeveel u maandelijks kunt missen

Bepaald hoeveel geld u nodig heeft? Kijk dan vervolgens hoeveel u per maand kunt missen om dat doelbedrag te halen. Maak hiervoor een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Handig: u kunt dan direct zien of er kosten zijn die u maakt waar u op kunt bezuinigen! Uiteindelijk berekent u zo eenvoudig hoeveel geld u per maand opzij moet zetten en voor hoelang.

Stap 3

Kies een manier om uw doelbedrag te halen

U weet nu hoeveel geld u nodig heeft en hoeveel u kunt opzij zetten. En dan? U kunt ervoor kiezen om te sparen. Dat is een goede keuze voor doelen op korte termijn. Maar voor de langere termijn levert dat misschien niet voldoende op. Voor doelen op de langere termijn kan uw geld laten beleggen mogelijk meer opleveren. Daar zitten wel risico’s aan vast. Een combinatie van sparen en laten beleggen is daarom iets om te overwegen.

Combineer sparen met laten beleggen

Steeds meer mensen combineren sparen met beleggen. Sparen om zo een buffer achter de hand te hebben en laten beleggen om geld zoveel mogelijk op de lange termijn te laten groeien. Bij laten beleggen loopt u andere risico's dan bij sparen. Daartegenover staat dat de rendementen bij laten beleggen hoger kunnen liggen dan bij sparen. Zeker met de huidige lage spaarrentes.

Beleggen - meer geld

Uw geld laten beleggen bij Aegon

Uw geld laten beleggen voor uw financiële droom is kiezen voor het gemak van beleggen. Bij Aegon zijn wij dagelijks bezig met beleggen. Onze experts beleggen al jarenlang voor het pensioen van ruim 2 miljoen Nederlanders. We weten dus wat het betekent om op lange termijn een goed rendement te halen. U heeft er zelf geen omkijken naar, u zet gewoon onze experts aan het werk!

Ontdek laten beleggen

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan schommelen. U kunt (een deel van) uw inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat u een langere tijd niet nodig heeft. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.