Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Beheerd Beleggen
Particulier Beleggen Meer uit je spaargeld halen

Meer uit je spaargeld halen

Sparen biedt zekerheid. Het is dan ook belangrijk om spaargeld achter de hand te hebben voor onverwachte kosten zoals een kapotte wasmachine. Je kunt namelijk direct bij je spaargeld als dat nodig is.

Heb je voldoende buffer en zet je geld opzij voor een specifiek doel of om vermogen op te bouwen? Met de huidige lage rente groeit je geld nauwelijks op een spaarrekening. Bovendien word je geld door inflatie minder waard. En met de vermogensbelasting leg je zelfs geld toe op het spaargeld dat je op een rekening hebt staan.

‘ECB verwacht rente historisch laag te houden’
(Bron: nu.nl)

‘Sparen levert niks meer op’
(Bron: De Telegraaf)

Sparen combineren met beleggen

Combineer sparen met beleggen

Je weet waarschijnlijk wel dat beleggen een goed alternatief is om meer uit je geld te halen. Maar veel mensen zien op tegen beleggen omdat er risico’s aan zijn verbonden. Je kunt (een deel van) je geld kwijtraken. Bovendien vergt beleggen veel kennis en tijd.

Toch is gewoon verder sparen voor de lange termijn niet de beste optie. Daarom laten steeds meer Nederlanders een deel van hun geld beleggen door experts. De experts doen dan het werk. Zij houden de markten in de gaten en passen je beleggingen aan als dat nodig is. Bovendien kunnen zij risico’s goed spreiden. Door het beleggen over te laten aan experts, heb je niet het gedoe van beleggen, maar op lange termijn wél het resultaat.

‘Steeds meer particuliere beleggers’
(Bron: NRC)

‘Aantal huishoudens dat belegt groeit’
(Bron: tns-nipo)

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van jouw beleggingen kan schommelen. Je kunt (een deel van) jouw inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.