Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Duurzaam en verantwoord beleggen
Particulier Beleggen Verantwoord en Duurzaam Beleggen

Verantwoord en Duurzaam Beleggen

Wij willen met beleggen zowel goede financiële rendementen als maatschappelijk verantwoorde rendementen voor u behalen. Daarom willen wij dat al onze investeringen voldoen aan strenge normen voor Verantwoord Beleggen: we investeren bijvoorbeeld niet in kolenmijnen of clustermunitie, en we willen dat bedrijven waarmee wij zaken doen duurzaam werken, transparant zijn en zich streng houden aan internationale mensenrechtennormen.

Helaas blijkt soms dat een onderneming zich er toch niet voldoende aan houdt. Als we dat merken, treden we er tegen op. Maar meestal gaat het heel goed. Voortdurend worden we door onafhankelijke beoordelaars gecontroleerd hoe we dit doen.

Wij houden bewust en actief rekening met de invloed van maatschappelijke-, sociale- en milieucriteria. In het bijzonder op het gebied van mensenrechten, wapens, gezondheid en milieu. Deze aandachtsgebieden zijn ook afgeleid van internationale verdragen en richtlijnen. Zo streven wij naar een duurzame beleggingsportefeuille volgens de richtlijnen van de Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties (UNPRI).

Met ondernemingen die in hun gedrag of producten niet voldoen aan onze normen en waarden gaan wij een actieve, kritische dialoog aan om ze te bewegen hun gedrag te veranderen. Als ze dat niet doen, sluiten wij hen uit van alle actieve beleggingen. Twee recente voorbeelden: wij zijn uit palmolie gestapt en trekken ons terug uit tabak.

Ook als aandeelhouder van andere bedrijven houden wij ons aan onze gedragscode en het beleid voor verantwoord beleggen. Via ons stembeleid kunnen wij invloed uitoefenen op de bedrijven waarin Aegon belegt. Zo steunenden wij, bijvoorbeeld, de klimaat resolutie Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om een leidende rol te nemen in de transitie naar klimaatneutrale energievoorziening.

Bekijk meer informatie over verantwoord beleggen

Start met Aegon Beheerd Beleggen

Open een rekening - zelf online of via een adviseur - en onze experts gaan direct voor u aan de slag.

Open een rekening

Infographic Verantwoord en Duurzaam beleggen