Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Beleggen Waardedaling van uw beleggingsportefeuille

Waardedaling van uw beleggingsportefeuille

De waarde van uw beleggingsportefeuille is dit kwartaal met 10% of meer gedaald. Daarover heeft u van ons een e-mail gekregen. Op deze pagina geven we u meer informatie.

  • Had u vorig kwartaal al een beleggingsrekening? Dan is de totale waarde van uw beleggingsportefeuille met 10% of meer gedaald ten opzichte van de waarde aan het begin van het huidige kwartaal.
  • Heeft u dit kwartaal pas uw beleggingsrekening geopend? Dan is de totale waarde van uw beleggingsportefeuille met 10% of meer gedaald ten opzichte van de beginwaarde.
  • Heeft u in de tussentijd geld opgenomen of gestort? Dan is dat meegenomen in de berekening van de waardedaling.

Wij informeren u hier automatisch over

U vraagt zich misschien af: waarom krijg ik een e-mail hierover? Bij een waardedaling van uw beleggingsportefeuille met 10% of meer informeren wij u automatisch. En ook daarna, bij veelvouden van 10%. Een daling van 10% of meer is vrij fors en komt niet vaak voor. Dit soort waardedalingen worden veroorzaakt door onvoorziene gebeurtenissen of ontwikkelingen. Deze zijn niet te voorspellen.

U heeft actueel inzicht in uw portefeuille via Mijn Aegon

Via Mijn Aegon heeft u dagelijks actueel inzicht in de waardeontwikkeling van uw portefeuille.

Daarnaast ontvangt u elk kwartaal van ons een rapportage. Daarin ziet u onder meer het rendement van het afgelopen kwartaal en de kosten die wij in rekening hebben gebracht over die periode. Ook leest u in deze kwartaalrapportage een terugblik op de ontwikkelingen op de financiële markten.

Op www.aegon.nl/fondsen ziet u de koersen van de fondsen waarin we voor u beleggen. Deze koersen worden dagelijks bijgewerkt.

Koersschommelingen horen bij beleggen

Zoals u weet: bij beleggen horen nu eenmaal koersschommelingen. Beleggen doet u voor de lange termijn en vaak met een doel voor ogen. We kunnen natuurlijk geen garanties geven: de koersen kunnen verder dalen. Maar door uw geld te blijven beleggen krijgt uw portefeuille meestal de kans om zich weer te herstellen. En blijft uw doel in zicht.

Als u belegt, loopt u risico

Bij beleggen moet u er rekening mee houden dat er een kans bestaat dat u (een deel van) uw inleg kunt verliezen. Bij het openen van uw beleggingsrekening hebben we uw beleggingsprofiel vastgesteld en het risicoprofiel dat daarbij hoort. Hoe offensiever uw risicoprofiel, hoe meer risico u moet accepteren. Meer informatie over rendementen en risico’s leest u in de Informatiewijzer Netto Havenpensioen.

Uw beleggingsportefeuille monitoren we doorlopend

We controleren doorlopend of uw beleggingsportefeuille in lijn is met het risicoprofiel dat past bij uw beleggingsprofiel. We voeren wijzigingen door in uw portefeuille als dat nodig is. De beleggingsfondsen waarin we voor u beleggen worden door ons periodiek geëvalueerd. Er zijn ook gebeurtenissen en ontwikkelingen in de wereld die zich niet laten voorspellen. Deze kunnen invloed hebben op de koers en het rendement. In de Informatiewijzer Netto Havenpensioen leest u meer over ons beleggingsbeleid.