Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog

Sparen

2 november 2018

‘Ik check bijna elke dag mijn saldo’

Redactie | Aegon Blog

Toen Claire (39) na haar scheiding niet alleen de helft van de onderwaarde op de echtelijke woning, maar óók een schrikbarend hoge schuld voor haar kiezen kreeg, besloot ze haar geldzaken heel anders aan te pakken. Sindsdien waakt ze als een havik over haar financiën.

> Lees verder

Maarten en Suzanne
Verzekeren

30 oktober 2018

“Samen toekomstplannen maken is fijn” 

Annieck Verkerk, Redacteur

Samenwonen klinkt heel romantisch! Toch is het soms best lastig. Wie zet het vuilnis buiten? Welke afspraken maak je over geldzaken? Hoe houd je het spannend? Aegon-medewerker Maarten (33) weet er alles van. Sinds twee maanden woont hij samen met Suzanne (28). Hij deelt zijn ervaringen.

> Lees verder

Hypotheek

29 oktober 2018

Huis kopen met hulp van je ouders: schenken of lenen

Marise Sperling, Redacteur

Voor veel starters is het een bekend probleem in deze woningmarkt: je hebt je droomhuis gevonden, maar je hebt óók een dikke portemonnee nodig. Heel frustrerend als je dit geld niet hebt liggen. Misschien willen jouw ouders een handje helpen. Maar hoe? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

> Lees verder

Man op bank met iPhone
Pensioen

23 oktober 2018

Nieuwe regels minipensioenen

Redactie | Aegon Blog

Vanaf 1 januari 2019 vervallen hele kleine pensioenaanspraken. Hoe zit dat precies? En wat kan jij doen? Jacqueline van Kampen van de afdeling Beleid Zakelijke Markt vertelt het. 

> Lees verder

Heijo op het station
Opinie

23 oktober 2018

“Een studieschuld van € 30.000 doet best wel pijn” 

Annieck Verkerk, Redacteur

Collegegeld, boeken, een studentenkamer én goed leven. Studeren kost geld, bakken met geld. En dus lenen heel wat studenten van DUO. Het gevolg? Een vette studieschuld. Met een schuld van bijna € 30.000 weet Aegon-collega Heijo (26) daar alles van. We vragen hem ernaar.

> Lees verder

Gea van het Nibud
Opinie

23 oktober 2018

Heb jij ook last van het ‘what the hell-effect’?

Annieck Verkerk, Redacteur

Een trui die niet jouw lievelings is, keukenapparatuur die achterin de kast belandt en nóg een blik soep voor in de voorraadkast. Iedereen kent het wel: geld uitgeven aan onnodige dingen. Zelfs Gea Schonewille (27), economische psycholoog bij het Nibud, komt het bekend voor. Waarom laten we ons verleiden door dergelijke aankopen? En hoe voorkom je het? We vragen het haar.

> Lees verder

Pagina's