Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Geld opzij zetten voor een specifiek doel

Een verre reis of een nieuwe auto. Wat je doel ook is: er zijn diverse mogelijkheden om geld opzij te zetten. Bepaal daarom goed wat het beste bij je past. Zet je maandelijks een bedrag opzij of af en toe een groter bedrag? Wil je zekerheid over het rendement of wil je een hoger rendement om eerder je doel te halen?

  • 15% van het spaargeld in Nederland staat op een deposito (Bron: de Nederlandsche Bank)
  • Voor een spaardoel van €20.000 over 10 jaar moet je met de huidige rente maandelijks bijna €170 sparen (Bron: Wijzer in geldzaken)

 

Hoeveel moet je opzij zetten om je doel te bereiken? 'Bereken je spaardoel' van Wijzer in geldzaken.

 

De flexibiliteit van een spaarrekening

Als je maandelijks een vast bedrag opzij wilt zetten, kun je sparen op een internetspaarrekening. Je kunt dan direct bij je geld. De rente op spaarrekeningen is de laatste tijd wel flink gedaald en kan nog verder dalen. Je geld levert hierdoor weinig op.

 

De zekerheid van een deposito

Heb je een aardig spaarbedrag opgebouwd of een financiele meevaller? Met een deposito zet je dit geld tijdelijk vast tegen een hogere rente die niet wijzigt. Je weet dan precies wat je geld oplevert. Je kunt kiezen uit diverse looptijden: van 1 jaar tot 10 jaar. Bij een deposito is het niet de bedoeling om tussentijds geld op te nemen.

 

Tip van de Consumentenbond:

Combineer twee spaarvormen. Spaar per maand een vast bedrag op een gewone spaarrekening. Zet aan het eind van elk jaar het bij elkaar gespaarde bedrag vast op een nieuwe deposito. Dit levert uiteindelijk meer op. Je kunt dan eerder je spaardoel halen.

 

Geld opzij zetten voor je pensioen met belasting voordeel

Je pensioen is misschien nog ver weg. Toch is extra spaargeld opzij zetten voor je pensioen slim: het levert je uiteindelijk meer op dan sparen via een gewone spaarrekening. Je kunt mogelijk profiteren van belasting voordeel.

Lees meer over ‘Geld opzij zetten voor je pensioen

Direct aan de slag

Wil je sparen via een flexibele spaarrekening of via een deposito met hogere rente?  Of begin je liever met beleggen om je doel te halen? Bij Aegon kun je direct aan de slag. Zelf online, of via een adviseur. 

Aegon Sparen
Sparen zonder verplichtingen. En altijd direct bij je geld. 

Bij Aegon Sparen kun je handig een spaarpotje voor je spaardoel maken op je rekening.

De rente is 0.03% en kan veranderen
Aegon Deposito Sparen (1 tot 10 jaar)
Je geld staat tijdelijk vast voor een periode: van 1 tot 10 jaar. 

Je hebt zekerheid van een vaste rente: vanaf 0.10%.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag.

Meer informatie bij een adviseur

Een adviseur kan je ook persoonlijk en professioneel financieel advies geven, passend bij jouw situatie. De kosten voor advies en/of het openen van het product kunnen per adviseur verschillen. Vaak is een eerste oriëntatiegesprek gratis.

Vraag een adviesgesprek aan 

 

Heb je nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij je in de buurt. 

Vind een adviseur