Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Geld opzij zetten voor je kind

Eén ding hebben alle ouders gemeen: ze willen het allerbeste voor hun kind. Wil je je kind op weg helpen? Denk dan op tijd na over de financiële toekomst van je kind. Als je vroeg begint met geld opzij zetten, kun je een mooi bedrag voor je kind opbouwen.

  • 77% van de ouders zet geld opzij voor zijn kind(eren) (Bron: Nibud)
  • Met €100 per maand spaar je in 10 jaar meer dan €12.000 voor je kind (Bron: Aegon)

 

Hoeveel levert sparen voor je kind op? Bereken je spaardoel op de website van Wijzer in geldzaken.

 

De flexibiliteit van een spaarrekening

Wil je geld storten wanneer en hoeveel je wilt? Spaar dan op een internetspaarrekening zonder verplichtingen. Je kunt dan ook direct bij je geld. De rente op spaarrekeningen is de laatste tijd wel flink gedaald en kan verder veranderen. Je geld levert hierdoor weinig op. 

 

De zekerheid van een deposito

Af en toe een groter bedrag opzij zetten voor je kind kan op een deposito. Je zet dan een bedrag vast tegen een hogere rente die niet wijzigt. Zo weet je zeker wat je geld oplevert. Je kunt kiezen uit diverse looptijden en het geld laten vrijvallen op de gewenste leeftijd van je kind. Bij een deposito is het niet de bedoeling om tussentijds geld op te nemen.

 

Tip van de Consumentenbond:

Spaar per maand een vast bedrag op een spaarrekening. Zet aan het eind van elk jaar het bij elkaar gespaarde bedrag vast op een nieuwe (10-jaars) deposito. Zorg dat alle deposito’s uiteindelijk vrijvallen op of rond de 18e verjaardag van je kind. Bij een bedrag van €50 per maand kan dit uiteindelijk honderden euro's meer opleveren.

 

Kans op meer rendement met doelbeleggen

Beleggen klinkt misschien risicovol, maar dit risico kun je beperken met doelbeleggen. Langer dan 10 jaar beleggen levert bijna altijd meer op voor je kind dan sparen alleen.

Met doelbeleggen beleg je niet zelf, maar automatisch. Je kiest zelf het risico. De inleg bepaal je ook zelf: maandelijks met een (klein) vast bedrag of af en toe een groter bedrag. Bovendien kun je altijd direct bij je geld.

Het voordeel van doelbeleggen: naarmate je de gewenste leeftijd van je kind nadert, beleg je automatisch minder risicol. 

Direct aan de slag

Wil je geld opzij zetten via een fleixbele spaarrekening of via een deposito met een hogere rente? Of wil je via doelbeleggen een mooi bedrag voor je kind opbouwen? Bij Aegon kun je direct aan de slag. Zelf online, of via een adviseur. 

Aegon Sparen
Sparen zonder verplichtingen. En altijd direct bij je geld.

Met Aegon Sparen kun je handig een spaarpotje voor je kind maken op je rekening. 

De rente is 0.03% en kan veranderen. 
Aegon Deposito Sparen (van 1 tot 10 jaar)
Je geld staat tijdelijk vast voor een periode van 1 tot 10 jaar.
 
Je hebt de zekerheid van een vaste rente: vanaf 0.10%
Aegon Doelbeleggen
Automatisch beleggen voor je kind.

Bepaal zelf hoe en wanneer je inlegt

Het risico bepaal je zelf en bouwt automatisch af. 

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag.

Meer informatie bij een adviseur

Een adviseur kan je ook persoonlijk en professioneel financieel advies geven, passend bij jouw situatie. De kosten voor advies en/of het openen van het product kunnen per adviseur verschillen. Vaak is een eerste oriëntatiegesprek gratis.

Vraag een adviesgesprek aan 

 

Heb je nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij je in de buurt. 

Vind een adviseur