Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

goed met geld doorbreek het taboe
Particulier Goed met geld Doorbreek het taboe

Doorbreek het taboe

Praten over geld is niet gemakkelijk, en met je ouders al helemaal niet. Toch is het wel belangrijk om op een gegeven moment te weten hoe zij hun geldzaken hebben geregeld. Dat voorkomt vervelende verrassingen op het moment dat het te laat is. Maar hoe ga je dat gesprek aan? Wij helpen je op weg met slimme ijsbrekers én een handig spiekbriefje


Spiekbrief

Schulden, schenken, wonen… Welke onderwerpen zijn handig om te bespreken met je ouders? Wij helpen je op weg met een handige checklist. Dan weet je zeker dat jullie niets vergeten.

Download het spiekbriefje


Doorbreek het Taboe - Jeannette

Jeannette gaat binnenkort trouwen, maar heeft ze ook goede financiële afspraken gemaakt met haar aanstaande? Moeder Patricia betwijfelt dat en weet hoe belangrijk het is om wél te doen. Zij heeft van dichtbij een vechtscheiding meegemaakt en weet wat er kan misgaan als je je geldzaken niet goed regelt. Howard schiet te hulp!

 Ga zelf het gesprek aan

Doorbreek het Taboe - Bart

Je ouders vragen of ze willen helpen om een huis te kopen, dat is best lastig. Het gaat immers niet om een paar tientjes, maar om duizenden euro’s. In een bomvolle theaterzaal pakt Bart het podium én de microfoon.

 

 Ga zelf het gesprek aan

Doorbreek het Taboe - Debbie

Hoe praat je met je ouders over geldzaken? En wat is het juiste moment? Debbie (43) schakelde de hulp in van cabaretier Howard Komproe. Op het podium in een theaterzaal oefende zij met hem om het ingewikkelde onderwerp ‘financiën’ bespreekbaar te maken.

 

Ga zelf het gesprek aan


Financieel Gelukkig

Heb jij met je geliefde alle geldzaken goed geregeld? Stel je voor dat jullie ooit uit elkaar gaan. Hoe verdelen jullie dan het spaargeld? Of eventuele schulden? En naar wie gaat de kat of hond? Liefde is óók… samen je geldzaken bespreken. Wij helpen je op weg met video’s, een checklist, handige tips en ervaringsverhalen.

Word financieel gelukkig