Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Financieel gelukkig

Financieel gelukkig
Particulier Goed met geld Financieel gelukkig

Liefde is ook… samen je geldzaken bespreken

Gaan jullie binnenkort samenwonen of trouwen? Gefeliciteerd! Grote kans dat jullie het gesprek over de financiën vooruitschuiven. Het is vaak een taboe. Toch is het wél belangrijk om samen goede afspraken te maken. Want stel je voor dat jullie ooit uit elkaar gaan. Naar wie gaan alle bezittingen? Hoe verdelen jullie het spaargeld? Of de schulden? We snappen heel goed dat het lastig is om met je geliefde over geldzaken te praten. Wij helpen je daarom op weg met video’s, een checklistlist, handige tips en ervaringsverhalen.

Honey, let’s talk money!

Gooien jullie alle geldzaken op één grote hoop? Of houd je de boel strikt gescheiden? Samenwonen: daar komt meer bij kijken dan alleen een verliefde blik en een verhuiswagen. Bekijk daarom snel de checklist én het kaartspel. Die loodsen jullie er zónder financiële kleerscheuren doorheen. Veel succes!

  Speel het kaartspel

Doorbreek het Taboe

Jeannette gaat binnenkort trouwen en leeft op een roze wolk. Maar heeft ze ook goede financiële afspraken gemaakt met haar aanstaande? Moeder Patricia betwijfelt dat en weet hoe belangrijk het is om wél te doen. Zij heeft van dichtbij een vechtscheiding meegemaakt en weet wat er kan misgaan als je je geldzaken niet goed regelt. Howard schiet te hulp!


Video's

Als jij overlijdt, krijg ik dan al jouw spullen en jouw familie niets? Als ik 10.000 euro schuld maak met een avondje poker, blijf je dan bij me? Drie stellen leggen elkaar het vuur aan de schenen over ingewikkelde geldvragen. Bekijk de video’s!


Gerelateerde blogs

“Samenwonen? Praat met elkaar!”

Helemaal los op Pinterest, van woningboulevard naar woningboulevard en tientallen meubelwebsites afstruinen. Heel wat stellen die gaan samenwonen besteden uren aan de inrichting. Geldzaken zijn vaak een ondergeschoven kindje. Toch is het belangrijk om er wél goed bij stil te staan. Hoe? We vragen het Marion Weijers (55), adviseur budgetvoorlichting bij het Nibud.

Samenwonen? 4 tips voor jullie geldzaken

Gaan jij en je lover samenwonen? Gefeliciteerd! De kans is groot dat jullie het gesprek over wie hoeveel gaat betalen vooruitschuiven, want... kan het nóg ongezelliger? Toch is het slim om vóórdat jullie onder één dak wonen jullie geldzaken te bespreken. We geven vier tips.

“De geldzaken pakte ik bij m’n tweede huwelijk anders aan”

Samenwonen klinkt als heel romantisch! Toch is het soms best lastig. Aegon-medewerker Joanna weet dat als geen ander. Door haar eerdere werk als jurist en fiscalist maakte ze regelmatig scheidingen van dichtbij mee. Bovendien is ze door haar eigen scheiding ervaringsdeskundige. Joanna: “Afspraken vastleggen is niet overdreven, het is een must!”