Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Later komt altijd sneller dan je denkt

Heb je voldoende geld achter de hand voor onverwachte uitgaven? Hartstikke goed! Dan kun je nadenken over financiële doelen die verder weg liggen. Zoals de studie van je kinderen, extra pensioen, een verre reis of iets héél anders. Wat je doel ook is, schuif je geldzaken niet op de lange baan. Want later komt altijd sneller dan je denkt.

Buffer voor later

Wil je een nieuw huis kopen? Of droom je van een verre reis? Als je je geldzaken voor later goed wil regelen, is het verstandig om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Reken vervolgens uit hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. Tip: schakel een hulplijn in! Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kan een financieel adviseur helpen. Hij of zij geeft inzicht om je financiën op een slimme manier te regelen.

Studie van je kids

Zijn jouw kinderen nog klein? Dan is het lastig voor te stellen dat ze straks gaan studeren. Maar inééns gaan ze puberen en inééns verlaten ze de middelbare school. Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Door nu alvast geld opzij te zetten, kun je je kinderen later op weg helpen. Bijvoorbeeld met rijlessen of het (mee)betalen van de studie.

Extra pensioen

Je pensioen klinkt misschien ver weg. Maar voordat je het weet, is ineens je laatste werkdag. En óók als je met pensioen bent, wil je leven zoals jij dat wil. De laatste jaren heeft de overheid bezuinigd. Er is veel veranderd in de AOW en pensioenopbouw. En dat betekent dus dat het slim is om zelf extra pensioen op te bouwen.


Aan de slag: sparen en (laten) beleggen

We zijn vaak geneigd om ons druk te maken om nú. Maar later komt altijd sneller dan je denkt. Sparen en (laten) beleggen zijn beide manieren om vermogen op te bouwen. Het grootste verschil zit in het rendement dat je kunt behalen en de risico’s die je loopt. Bij beleggen liggen de risico’s hoger én zijn het andere risico’s dan bij sparen. Daartegenover staat dat de rendementen bij beleggen hoger kunnen liggen dan bij sparen. Zeker met de huidige lage spaarrentes.

Is Aegon Beheerd Beleggen iets voor mij?

Sparen is een goede oplossing voor financiële doelen op de korte termijn. Met beleggen kun je juist meer uit je geld halen voor doelen die verder weg liggen. Benieuwd of beleggen iets voor jou is? Vul de keuzehulp in!

Keuzehulp beleggen

Goed om te weten: beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.