Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Je ouders om financiële hulp vragen

Je ouders vragen of ze willen helpen om een huis te kopen, dat is best lastig. Het gaat immers niet om een paar tientjes, maar om duizenden euro’s. Hoe begin je dat gesprek? En wat is het juiste moment? We snappen heel goed dat het een lastig onderwerp is. Daarom helpen we je op weg met een video, handige tips en slimme weetjes.

Bekijk de video!

Bart wil graag zijn eerste woning kopen, maar heeft te weinig geld om dit te kunnen betalen. Daarom vraagt hij zijn ouders of ze hem financieel kunnen helpen. In een bomvolle theaterzaal pakt hij – met hulp van Howard Komproe – de microfoon.

Blogs

“Nee heb je, ja kun je krijgen”

Hoe praat je met je ouders over geldzaken? En wat is het juiste moment? Daar worstelde Bart (28) mee. Daarom schakelde hij de hulp van cabaretier Howard Komproe in. Het resultaat: in een bomvolle theaterzaal met zijn ouders in gesprek over geld lenen voor zijn eerste koophuis.

Huis kopen met hulp van je ouders: schenken of lenen

Voor veel starters is het een bekend probleem in deze woningmarkt: je hebt je droomhuis gevonden, maar je hebt óók een dikke portemonnee nodig. Heel frustrerend als je dit geld niet hebt liggen. Misschien willen jouw ouders een handje helpen. Maar hoe? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Huis kopen? Check de extra kosten!

Spannend, je gaat een ander huis kopen! Waarschijnlijk speur je het liefst elke vrije minuut op internet naar huizen. Heel begrijpelijk! Toch is het verstandig om eerst stil te staan bij álle kosten die bij het kopen van een huis komen kijken. In dit artikel vind je ze op een rij.

Bekijk het spiekbriefje

Wil jij ook met je ouders over geld praten? Misschien wil je weten hoe zij hun geldzaken hebben geregeld. Of ben je benieuwd welke financiële afspraken er zijn gemaakt als één van hen overlijdt. In dit spiekbriefje staan alle belangrijke onderwerpen op een rij.

 

Download het spiekbriefje