Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

goed met geld kinderspel

Slimme kids testen de financiële kennis van hun ouders

Veel mensen hebben het idee dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben. Maar als je even doorvraagt, blijkt dat soms toch tegen te vallen. We nemen de proef op de som en laten kinderen hun ouders aan de tand voelen over hun financiële situatie. Want als zelfs een kind vragen kan stellen over je financiën waar je het antwoord niet op weet, wordt het misschien tijd om je er tóch wat meer in te verdiepen. En zo proberen we iedereen “Goed met Geld” te maken!


Kinderspel #4 - Floris

De ouders van Floris (9 jaar) willen hun huis verbouwen. Ze gaan een aanbouw maken. En Floris wil graag weten of zijn moeder dat óók een beetje duurzaam aanpakt.

 

Kinderspel #3 - Fébe

Fébe gaat samen met haar vader mee naar een klus .Hij is zzp'er en moet zelf zijn pensioen regelen. En daar heeft Fébe toch nog wat financiële vragen over aan haar vader.

 

Lees het verhaal van Fébe

Kinderspel #2 - Suze

Suze is 9 jaar en gaat samen met haar ouders kijken naar een nieuwe auto. En daar heeft Suze toch nog wat financiële vragen over aan haar vader.

 

Lees het verhaal van Suze

Kinderspel #1 - Djaino

Djaino is 9 jaar en zijn vader heeft net een huis gekocht. Je zou denken dat zijn vader verstand heeft van hypotheken. Of toch niet…?

 

Lees het verhaal van Djaino


Gerelateerde blogs

“Box 1? Dat zie ik wel bij mijn Belastingaangifte”

Regilio (36) stond met zijn mond vol tanden toen Djaino hem vroeg hoe het afsluiten van een hypotheek gaat. En of de hypotheekrenteaftrek in Box 1 valt. Wij zijn benieuwd: hoe goed is Regilio met geld?   

‘Mijn vrouw regelt thuis de financiën’

“Hé pap, wat weet jij van de korte spaarhorizon? En kun je niet beter deposito sparen? Ja, ook met die inflatie. Dan kun je veel beter het spaarbedrag indexeren.” De kleine Suze legde haar vader Wouter (38) het vuur aan de schenen over zijn financiën.

‘Als zzp’er moet ik alles zélf regelen’

‘Hé pap, wie betaalt jouw pensioen? Wat is de 2e en 3e pijler precies? En leg mij een AOV eens uit.’ Er was geen ontkomen aan voor vader Arnold (44). Zijn dochter Febe legde hem het vuur aan de schenen over ingewikkelde geldzaken.