Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aanmelden extra aflossing op uw hypotheek

Ik wil extra aflossen op mijn Spaarhypotheek. Heeft dat gevolgen voor mijn verzekering?

Een extra aflossing heeft gevolgen voor uw spaarhypotheekverzekering
Door extra af te lossen wordt uw hypotheekschuld lager. U spaarverzekering passen we dan ook aan. U mag namelijk niet meer sparen dan de hoogte van het hypotheekbedrag binnen de spaarhypotheek. Dit kan door het verlagen van de premie of door het inkorten van de looptijd van uw verzekering. Met het gespaarde geld lost u aan het einde van de looptijd uw spaarhypotheek af.

Neem voor een extra aflossing contact op met uw adviseur
Een adviseur helpt u bij het vinden van een hypotheek die bij u past. Uw adviseur kijkt op basis van uw persoonlijke situatie hoeveel u kunt lenen op basis van uw inkomen en de waarde van uw woning. U kunt een onafhankelijke adviseur inschakelen of via een adviseur van Aegon een hypotheek aanvragen.

  • Een adviseur via Aegon: Wilt u in contact komen met een adviseur van Aegon? Via ons webformulier kan u een adviesgesprek aanvragen. 
  • Een onafhankelijke adviseur: U kunt zelf een adviseur zoeken via onze webpagina Zoek een adviseur.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Kan ik maandelijks een bedrag aflossen op mijn hypotheek?
U kunt minimaal € 1.000,- per keer aflossen
Aflossen mag zo vaak als u wilt. Hou daarbij rekening met de grens van 10% per jaar om zonder aflossingskosten af te lossen. 

Meer informatie over boetevrij aflossen op uw hypotheek 
 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Hoeveel mag ik extra aflossen op mijn hypotheek?
Een extra aflossing op uw hypotheek is mogelijk, maar kan gevolgen voor u hebben
Op onze pagina 'U wilt extra aflossen op uw hypotheek' vindt u alle informatie over een extra aflossing op uw hypotheek. 

U kunt uw extra aflossing regelt u zelf via Mijn Aegon
Via Mijn Aegon kunt u uw extra aflossing aan ons doorgeven. Selecteer de hypotheek in Mijn Aegon en kies in het 'Zelf regelen' menu rechts voor 'Extra aflossen'. 

Een adviseur helpt u de gevolgen van uw extra aflossing in beeld te brengen
Laat u goed informeren over de eventuele gevolgen van de extra aflossing. Uw adviseur kan u daarbij helpen. Heeft de extra aflossing eventuele (fiscale) gevolgen voor u dan nemen we telefonisch contact met u op. U kunt een onafhankelijke adviseur inschakelen of via een adviseur van Aegon:
  • Een adviseur via Aegon: Wilt u in contact komen met een adviseur van Aegon? Vraag een adviesgesprek aan via ons webformulier.
  • Een onafhankelijke adviseur: U kunt zelf een adviseur zoeken via onze webpagina Zoek een adviseur.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Tot wanneer kan ik dit jaar nog extra aflossen op mijn hypotheek?
Om uw extra aflossing op tijd te kunnen verwerken vragen we u om ons voor 13 november te laten weten dat u wilt aflossen. Heeft u in reactie op uw aflossingsverzoek betaalinstructies van ons ontvangen, maak het geld voor de extra aflossing dan zo snel mogelijk over, uiterlijk voor vrijdag 8 december. We kunnen het afgeloste bedrag dan nog dit jaar verwerken en vermelden op uw jaaroverzicht 2017.

Extra aflossingen ontvangen na 8 december verwerken we met terugwerkende kracht
U ziet de extra aflossing terug in onze nota van 1 februari. Het oude termijnbedrag betaalt u nog op 1 januari. Door de vroege prolongatie van de incasso in december kunnen we het nieuwe maandbedrag niet meer verwerken. Het teveel betaalde bedrag aan rente verrekenen we een maand later met u. De dag waarop we uw geld hebben ontvangen hanteren we als aflossingsdatum.

Geld extra aflossing niet op tijd, maar wel in 2017 ontvangen?
Aflossingen die op uiterlijk 31 december door ons zijn ontvangen, vallen onder aflossingen in 2017. Ook al verwerken we ze in 2018. Dat betekent dat ze mee worden genomen in de berekening van de vergoedingsvrije ruimte voor 2017. Ook horen ze bij het belastingjaar 2017.

Zonder betaalinstructie geen geld naar ons overmaken
Om uw extra aflossing correct en op tijd te kunnen verwerken willen we altijd een schriftelijk verzoek van u ontvangen. In onze reactie ontvangt u een betaalinstructie of en hoe u het geld over kunt maken. Van een betaling zonder vooraankondiging kunnen we niet garanderen of we deze op tijd kunnen verwerken.
  Waarom een deadline?
Het verwerken van uw verzoek om extra af te lossen kost tijd. Om uw extra aflossing correct en nog dit kalenderjaar te kunnen verwerken geven we tijdig aan dat u daar rekening mee moet houden.

Meer informatie over extra aflossen vindt u op onze pagina Extra aflossen op uw hypotheek.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.