Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Betalingsproblemen voorkomen

Hoe voorkom ik betalingsproblemen?

Betalingsproblemen zijn het best op te lossen als ze tijdig worden gesignaleerd. Aarzel dan ook niet en neem snel contact met ons op via telefoon of e-mail. Wij begrijpen dat dit niet makkelijk is, maar toch is het de eerste stap op weg naar een oplossing. Ook kunnen de onderstaande tips u helpen om problemen in uw financiële situatie te voorkomen.

Tips

  • Het gebruiken van een huishoudboekje kan een belangrijk hulpmiddel zijn om grip te houden op uw financiën. Hierdoor kunt u betalingsproblemen voorkomen omdat u alle inkomsten en uitgaven bijhoudt. Op deze manier heeft u snel een overzicht van uw financiële situatie en kunt u eenvoudig zien op welke zaken u kunt besparen. Hierbij kunt u gebruik maken van het budgetformulier.
  • Maak gebruik van een jobcoach op het moment dat u op zoek bent naar werk. Een jobcoach kan u ondersteunen bij het zoeken naar een nieuwe baan.
  • Maak gebruik van een budgetcoach op het moment dat u hulp nodig heeft bij het inventariseren van uw financiële situatie. Ook kan een budgetcoach helpen bij het maken van een financieel plan.

Daarnaast zijn er een aantal websites die u kunt raadplegen voor extra informatie of hulp: 

www.nibud.nl

www.zelfjeschuldregelen.nl

www.kenjehypotheek.nl

www.nibud.nl/berekenuwrecht

www.aegon.nl/huisonderwater

Verwacht u betalingsproblemen?

Probeer dan uw problemen bespreekbaar te maken en maatregelen te nemen. U kunt bijvoorbeeld uw vakantiegeld reserveren om de achterstand te betalen. 

Aegon is een van de partijen bij het Ethisch Manifest; 10 regels over hoe we omgaan met klanten met geldproblemen. Voor tips en hulp bij betalingsproblemen kunt u ook altijd bij ons terecht. Durf om hulp te vragen. Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om dit te doen. Toch is het de eerste stap op weg naar een oplossing. Bel of mail daarom gerust. Dan kijken we samen met u hoe we een (verdere) betalingsachterstand kunnen voorkomen of beperken.