Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Hypotheek Een hypotheek aanvragen op latere leeftijd

Een hypotheek aanvragen op latere leeftijd

Als u ouder wordt, kunnen uw woonwensen veranderen. Misschien wilt u wel graag verhuizen. Er zijn talloze redenen waarom u op latere leeftijd een andere woning zou willen betrekken. Denk bijvoorbeeld eens hieraan:

1. U wilt kleiner gaan wonen

Heeft u het gevoel dat uw woning te groot is geworden voor één of twee personen? Of is uw tuin te groot om goed te onderhouden? Misschien is een kleiner huis geschikter voor u.  

2. U wilt gelijkvloers wonen

Als u ouder wordt, kunnen trappen of drempels een uitdaging worden. Het is niet altijd mogelijk om uw slaapkamer te verplaatsen naar de benedenverdieping. Dan kan verhuizen naar een gelijkvloerse woning de oplossing zijn. 

3. U wilt groter gaan wonen

Komen uw kinderen of kleinkinderen geregeld logeren? Dan kan een groter huis met meer slaapkamers uitkomst bieden. 

4. U wilt dichterbij uw kinderen wonen

Door werk of studie wonen uw kinderen mogelijk wat verder weg. Door uw pensioen wordt het voor u misschien makkelijker om dichterbij hen te gaan wonen. Zodat u meer tijd samen kunt doorbrengen. 

5. U wilt rustiger wonen

Voor uw werk heeft u misschien wel jarenlang in de stad gewoond. Nu u met pensioen bent, kunt u de rust en de ruimte opzoeken.  

Verhuizen? Wij denken graag met u mee

Misschien denkt u dat het lastig is om een hypotheek te krijgen. Als u bent gestopt met betaald werk, minder werkt of als dat binnenkort gebeurt. Dat heeft invloed op uw inkomen en dus op uw hypotheekaanvraag. Maar bij Aegon kijken we verder dan uw huidige inkomen. 

U kunt mogelijk profiteren van onze ruimere voorwaarden

Ontvangt u al pensioen of AOW of bent u maximaal tien jaar verwijderd van de AOW-leeftijd? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van ruimere regelingen voor senioren. U kunt mogelijk profiteren van speciale voorwaarden voor senioren. Heeft u uw AOW-leeftijd bereikt of bereikt u binnen tien jaar de AOW-leeftijd? Dan kunt u voor het krijgen van een hypotheek mogelijk gebruik maken van de seniorenregeling. Dit kan voor zowel hypotheken met NHG als ook zonder NHG. Op deze manier kunt u uw woonwens toch vervullen.

Belangrijkste voorwaarden

  • U heeft uw AOW-leeftijd bereikt of bereikt de AOW-leeftijd binnen tien jaar.
  • U heeft al een koopwoning en verhuist naar een nieuwe koopwoning 
  • De nieuwe maandlasten zijn gelijk aan of lager dan uw huidige maandlasten

 

Wat betekent dit voor u?

Wilt u weten wat deze extra mogelijkheden betekenen voor uw woonwensen? U kunt dan contact opnemen met uw adviseur. Hij kan samen met u kijken wat passend is voor uw persoonlijke situatie.

Neem contact op met uw adviseur

Meer weten over de mogelijkheden voor een hypotheek op latere leeftijd?

 

Neem contact op met een adviseur

Zoek een adviseur bij u in de buurt

U heeft nog geen adviseur? Zoek er dan eentje via onze adviseurzoeker.

 

Zoek een adviseur