Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw rentevaste periode loopt af

Particulier Hypotheek Einde rentevaste periode

Komt het einde van de rentevaste periode van uw hypotheek in zicht? Wij informeren u 3 maanden vóórdat de renteperiode van uw hypotheek aflootp. U krijgt van ons een nieuw rentevoorstel. Meestal is dit hét moment dat u kosteloos uw hypotheekvorm(en) kunt aanpassen en dat kan schelen in uw maandlasten. Ook kunt u kijken of uw hypotheeklening nog aansluit bij uw wensen.

Nieuwe rentevaste periode kiezen

U kiest zelf uw nieuwe rentevaste periode in Mijn Aegon. En u ziet direct uw nieuwe maandbedrag.

Direct uw rentevaste periode kiezen

Waarom zou u uw rentevaste periode wijzigen?

Als u wilt besparen op uw hypotheeklasten, dan is het aanpassen van uw rentevaste periode een idee. Meestal is dit hét moment dat u kosteloos uw hypotheekvorm(en) kunt aanpassen en dat kan schelen in uw maandlasten. Ook kunt u kijken of uw hypotheeklening nog aansluit bij uw wensen. Op alle andere momenten moet u namelijk rekening houden met kosten. Maar als de uiteindelijke besparing hoger is dan de kosten die u maakt, dan is het toch de moeite om u er in te verdiepen.

Denk bij het kiezen na over uw toekomst

Niet alleen de rentestanden zijn bepalend als u een periode kiest. Er spelen allerlei factoren mee.

Misschien verwacht u gezinsuitbreiding met een paar jaar en is het daarom fijn om de komende tien á vijftien jaar zekerheid te hebben over uw maandlasten. Of heeft u juist al kinderen die over niet al te lange tijd uit huis gaan. Dan kunt u ervoor kiezen om tot die tijd de rente vast te zetten.

Denk ook na over uw carrière. Verwacht u bijvoorbeeld nog te stijgen in salaris? Dan kunt u na een kortere rentevaste periode de eventuele rentestijging opvangen en tot die tijd profiteren van lagere maandlasten. Maar denkt u over een paar jaar misschien een carrièreswitch te maken? Of verwacht u dat uw inkomen de komende jaren daalt, bijvoorbeeld omdat u minder gaat werken of met pensioen gaat? Dan kan een langere periode, met meer zekerheid, juist weer interessant zijn.

De hypotheekrente vastzetten: welke periode kiest u?

U mag zelf kiezen hoelang u deze periode wilt hebben, al kan een hypotheekadviseur je uiteraard hierbij adviseren. U kunt ervoor kiezen om het maar één jaar vast te zetten, maar tien of zelfs dertig jaar is ook mogelijk. Bij de huidige lage rentes zullen veel mensen kiezen voor een lange rentevaste periode van tenminste 10 jaar. Zo weet u voor lange tijd waar u aan toe bent. Het nadeel hiervan is, dat de hypotheekrente voor een langere periode hoger is dan voor een kortere periode. Pas na renteherziening kunt u dit te veel betaalde weer terugverdienen. Of dat lukt kunt u vooraf niet inschatten. Niemand weet wat de rente op langere termijn gaat doen. Keuze voor een langere rentevaste periode is kopen van zekerheid. U weet dat u de huidige lasten kunt betalen. Dat geeft rust.

Wanneer kies ik voor een langere rentevaste periode?

Uw rentevaste periode aanpassen is een optie als interessant als u:

  • zo lang mogelijk wilt profiteren van een historisch lage hypotheekrente;
  • graag zekerheid hebt over wat u de komende jaren aan maandlasten betaalt;
  • daarvoor bereid bent een iets hogere rente te betalen.

Wanneer kies ik voor een kortere rentevaste periode?

Uw rentevaste periode aanpassen is een optie als interessant als u:

  • op zoek bent naar de allerlaagste hypotheekrente;
  • flexibel wilt blijven;
  • u een eventuele rentestijging kunt blijven betalen.

Wat kost het aanpassen van de rentevaste periode?

Bij rentemiddeling zijn de eenmalig kosten meestal lager dan bij oversluiten. Houd daarnaast ook rekening met kosten voor de uren die uw adviseur in de berekening en advies steekt.

Wat doet mijn adviseur?

Een adviseur helpt u bij het kiezen van de juiste nieuwe rentevaste periode. En maakt een uitgebreide berekening om te zien wat het kiezen van een nieuwe rentevaste periode u op de lange termijn oplevert. Uiteraard kan uw adviseur ook het vernieuwen van je hypotheek voor je regelen. De gegevens van uw adviseur staan in Mijn Aegon.

Maak nu een afspraak

Aegon verhuisservice

Aegon verhuisservice Aegon verhuisserviceAegon verhuisserviceAegon verhuisserviceAegon verhuisservice Aegon verhuisserviceAegon

Samen afgesloten, samen beslissen

Samen afgesloten, samen beslissenSamen afgesloten, samen beslissenSamen afgesloten, samen beslissenSamen afgesloten, samen beslissen

Samen afgesloten

Hoe werkt het?

U ontvangt een nieuw rentevoorstel
Dit staat er in het rentevoorstel
U maakt uw keuze
Belangrijk om rekenng mee te houden