Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Hypotheek Je wilt je huis verbouwen

Je woonwensen zijn veranderd, maar je wilt liever niet verhuizen. Of heb je een mooi huis gezien, maar moet er nog wel iets aan gebeuren. Dat zijn goede redenen om over een verbouwing na te denken. Een huis verbouwen kost natuurlijk veel geld. Gelukkig kun je je verbouwing op verschillende manieren financieren:

1. Gebruik je spaargeld om je huis te verbouwen

Je kunt een deel van je spaargeld gebruiken om je huis te verbouwen. Zeker als het om een kleine verbouwing gaat. Maar bespreek altijd met je adviseur of dit slim is. Want misschien past een van de andere oplossingen beter bij je situatie.

2. Je huidige lening verhogen

Veel mensen hebben in hun hypotheekakte een hoger hypotheekbedrag staan dan dat zij daadwerkelijk hebben geleend. Is dat bij jou ook het geval? Dan kun je jouw lening bij je geldverstrekker verhogen, zonder dat je daarvoor naar de notaris hoeft. Dit kan ook wanneer je al een flink deel van je huidige lening hebt afgelost. 

3. Financier de verbouwing met een tweede hypotheek

Als je je huis wilt verbouwen, kunt je in sommige gevallen een tweede hypotheek afsluiten. Dat is een extra lening voor je huis. Om een tweede hypotheek af te sluiten moet je langs de notaris. Bij Aegon kun je alleen een tweede hypotheek afsluiten als je eerste hypotheek ook via ons loopt. Ben je geïnteresseerd in een tweede hypotheek? Neem dan altijd contact op met je adviseur.

4. Sluit je hypotheek over om je huis te kunnen verbouwen

Elke hypotheekverstrekker heeft andere tarieven voor de financiering van een verbouwing. Zijn de tarieven van je huidige hypotheekverstrekker niet gunstig voor je? Misschien is de verbouwing dan een goed moment om een goedkopere hypotheek te zoeken. Je  kunt jouw hypotheek dan oversluiten. Met een nieuwe hypotheek los je je oude hypotheek af. Lees meer over je hypotheek oversluiten naar Aegon.

5. Nieuw huis? Financier de verbouwing mee in je hypotheek

In sommige gevallen kun je de verbouwing direct meefinancieren bij de aankoop van je nieuwe huis. Een taxateur beoordeelt dan hoeveel je woning waard is ná de verbouwing. Deze waarde neemt de taxateur op in een taxatierapport. Onder andere op basis van dit taxatierapport bepaalt de bank of je de verbouwing mag meefinancieren. Let op! Je kunt je verbouwing alleen meefinancieren als de verbouwing tot waardevermeerdering van je huis leidt.

Koppel bij adviseur

Een adviseur helpt je verder

Tip: Je komt voor je verbouwingskosten misschien (alsnog) in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Meer weten over alle mogelijkheden? Plan een gratis orientatiegesprek met een adviseur.

Bekijk je bouwdepot in Mijn Aegon

De kosten voor je verbouwing betaal je uit een bouwdepot. Dit is een rekening speciaal bedoeld voor deze verbouwkosten. De facturen voor je verbouwing dien je in via Mijn Aegon.