Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Samen een hypotheek afsluiten

Koppel viert de aankoop van hun nieuwe huis met champagne
Particulier Hypotheek Samen een hypotheek afsluiten

U werkt allebei en wilt samen een huis kopen. Kunt u als tweeverdieners dan een dubbel zo hoge hypotheek afsluiten? Nou… zo eenvoudig ligt het niet. De normen voor tweeverdieners zijn de laatste jaren soepeler geworden. Maar dat betekent niet dat beide salarissen volledig meetellen. Hier leest u hoe het precies zit.

Het laagste inkomen telt niet volledig mee

Het inkomen van de minstverdienende partner telt voor 90% (m.i.v. 01-01-2021) mee. Dit betekent dat u op basis van het gezamenlijke inkomen meer kunt lenen dan vorig jaar. 

Houd rekening met de extra kosten van een koophuis

Natuurlijk is het fijn dat tweeverdieners steeds een hogere hypotheek kunnen afsluiten. Maar het belangrijkste is dat u uw maandlasten kunt betalen. Nu, en in de toekomst. En die maandlasten bestaan niet alleen uit uw hypotheek. Als huiseigenaar betaalt u extra kosten die u als huurder niet heeft. Denk bijvoorbeeld aan belastingen en onderhoud. Als u een huis koopt, krijgt u bovendien te maken met allerlei eenmalige bijkomende kosten. Wij hebben voor u alle extra kosten op een rijtje gezet. 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Gratis advies: telefonisch of via videochat. Onze hypotheekadviseurs staan klaar voor wanneer het u uitkomt!

Plan een afspraak

Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel kunt u lenen? Met onze hypotheekcalculator berekent u dat gemakkelijk zelf. 

Berekenen

Kijk naar uw inkomsten en uitgaven

Wat u voor een huis kunt betalen en wilt betalen zijn twee verschillende dingen. Misschien kunt u dat prachtige huis dankzij de verruimde regels kopen. Maar kunt u dan nog prettig leven? En een buffer opbouwen voor onverwachte uitgaven? Of moet u of uw partner nog een studieschuld afbetalen? Kijk samen eerst eens naar uw inkomsten en uitgaven, voordat u een hypotheek afsluit. Zodat u weet wat u maximaal uit wilt geven aan woonlasten. 

Jong gezin

Werp een blik in de toekomst

Kijk naast uw inkomsten en uitgaven ook naar uw toekomstplannen. Heeft u een kinderwens? Misschien gaat een van u beiden dan minder werken. Dat betekent minder inkomsten. Minder leuk om over na te denken, maar wel heel belangrijk: wat gebeurt er als er een inkomen wegvalt? Bijvoorbeeld door ziekte of werkloosheid? Als u uw huis niet met één salaris kunt betalen, moet u misschien verhuizen.