Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

U wilt uw hypotheek aanpassen

Een hypotheek die beter aansluit op uw wensen

Voldoet uw hypotheek niet meer aan uw wensen? Wilt u bijvoorbeeld uw hypotheek oversluiten en gebruikmaken van de actuele hypotheekrente? Of wilt u meer aflossen? Het is mogelijk om uw hypotheek aan te passen, óók als u nog geen klant bent van Aegon. We leggen graag uit wat dit voor u betekent. 

 

U heeft nog geen hypotheek bij Aegon

Oversluiten

Heeft u een hypotheek bij een andere aanbieder en wilt u deze oversluiten naar Aegon? Bijvoorbeeld door de aantrekkelijke hypotheekrentes van Aegon? Een adviseur kan vertellen wat dat in uw situatie betekent.  

 

U heeft een hypotheek bij Aegon

Uw maandlasten verlagen

Loopt uw rentevaste periode bijna af? Dan stuurt Aegon u drie maanden van tevoren een brief met een nieuw voorstel. Als de actuele rentestand lager is dan de rente die u nu betaalt, worden uw maandlasten meestal lager.

Is uw rentevaste periode nog niet afgelopen? Dan is het mogelijk om uw hypotheekrente tussentijds aan te passen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Om een indruk te krijgen hoe hoog de omzettingskosten van Aegon zijn, kunt u een indicatie van de omzettingskosten berekenen. U kunt dan zelf bepalen of het aanpassen van uw hypotheek interessant is.

Heeft u een (bank) spaarhypotheek? Dan heeft een lagere rente gevolgen voor de premie die u betaalt. Die wordt dan hoger. Uw adviseur kan berekenen of het verstandig is om de rente te veranderen.

Als u precies wilt weten welke rent u nu betaalt en hoe lang de rentevaste periode nog duurt, kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Extra aflossen 

Heeft u geld ‘over’ en wilt u dit gebruiken om extra af te lossen op uw hypotheek? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de voor- en nadelen. Voor vragen of meer informatie over aflossen kunt u contact opnemen met een adviseur. 

Een andere hypotheekvorm

Wilt u bijvoorbeeld het aflossingsvrije gedeelte omzetten naar een annuïteitenhypotheek? Neem dan contact op met een adviseur. U kunt bespreken welke hypotheekvorm het beste bij u past. Bekijk een overzicht van de hypotheekvormen die wij bieden.

Als u een hypotheek bij Aegon heeft en u wilt deze aanpassen, kunt u e-mailen naar hypotheken.beheer@aegon.nl. Dan nemen wij contact met u op. Wilt u meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Een andere overlijdensrisicoverzekering koppelen aan uw hypotheek 

U heeft een Aegon hypotheek en u wilt daar een andere (niet Aegon) overlijdensrisicoverzekering aan koppelen. Het koppelen van uw nieuwe verzekering aan de Aegon hypotheek kunt u eenvoudig regelen via uw adviseur. U kunt uw verzoek ook e-mailen naar hypotheken.beheer@aegon.nl. Wilt u meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Laat u adviseren over de beste keuze

Goed advies is belangrijk. Beslissingen over wijzigingen in uw hypotheek zijn meestal voor een langere periode. U kunt op aegon.nl lezen wat de voor- en nadelen van aanpassingen in uw hypotheek zijn. Wilt u weten wie u het beste kan voorlichten over de gewenste wijziging, kijk bij de bespreekmogelijkheden.

Bekijk nu de bespreekmogelijkheden

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Chat met een medewerker

U kunt direct chatten met één van onze medewerkers.

Bel met een medewerker

Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.

Veelgestelde vragen

Wat is de Beheerservice Hypotheken?

De Beheerservice Hypotheken is een aanvullende dienst van onze afdeling Hypotheken waarvoor betaald moet worden. Er worden kosten gevraagd voor:
  • Koppelen van een andere (niet Aegon) overlijdensrisicoverzekering aan een bestaande hypotheek.
  • Omzetten van de hypotheek naar een andere productvorm.
  • Mogelijk volgen in de toekomst meerdere diensten.

Bij het afsluiten van een hypotheek maakt u als klant afspraken met Aegon over de hypotheek en de voorwaarden
Het kan zijn dat u later op eigen verzoek een aantal extra zaken wilt wijzigen, zoals het koppelen van een andere overlijdensrisicoverzekering (niet Aegon) aan uw hypotheek. Dit regelt u eenvoudig via uw adviseur. U kunt uw verzoek ook e-mailen naar hypotheken.beheer@aegon.nl onder vermelding van ‘Beheerservice Hypotheken’.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met Aegon.

Ik wil een andere overlijdensrisicoverzekering (niet Aegon) koppelen aan mijn bestaande Aegon hypotheek, kan dit?

Deze wijziging op uw bestaande hypotheek kunnen we voor u verzorgen
Omdat het hier gaat om een aanvullende dienst, die wij op uw verzoek doorvoeren, brengen wij hiervoor kosten in rekening via de Beheerservice Hypotheken. De kosten voor deze wijziging bedragen € 100,-.

Wilt u hiervan gebruik maken? Neem dan contact op met uw adviseur. Of stuur een e-mail naar hypotheken.beheer@aegon.nl onder vermelding van ‘Beheerservice Hypotheken’. Het kan zijn dat uw adviseur ook advieskosten in rekening brengt. Deze kosten staan los van de kosten die Aegon hiervoor via de Beheerservice Hypotheken in rekening brengt.

Wat doet Aegon voor het bedrag dat ik betaal voor de Beheerservice Hypotheken?
Wanneer u een andere (niet Aegon) overlijdensrisicoverzekering aan uw Aegon hypotheek wilt koppelen:
  • Verstrekt Aegon eerst een opgave van de eisen waaraan deze nieuwe verzekering moet voldoen.
  • Controleert Aegon de door u afgesloten verzekering.
  • Stelt Aegon de onderhandse pandakte op.
  • Bewaakt de correcte vermelding van de verpanding op de polis.
Voor bovenstaande werkzaamheden ontvangt u, tegelijk met de pandakte, een factuur van Aegon. In deze akte is de koppeling van de overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek vastgelegd.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met Aegon.

Ik wil mijn hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm, kan dit?

U kunt uw hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm
Dit is een wijziging op uw bestaande hypotheek. Omdat het hier gaat om een aanvullende dienst, die wij op uw verzoek doorvoeren, brengen wij hiervoor kosten in rekening via de Beheerservice Hypotheken. De kosten hiervoor bedragen € 150, - inclusief BTW.

Neem contact op met uw adviseur als u uw hypotheek wilt omzetten
Het kan zijn dat uw adviseur advieskosten in rekening brengt. Deze kosten staan los van de kosten die Aegon hiervoor via de Beheerservice Hypotheken in rekening brengt. 

Wanneer u uw hypotheek wilt omzetten naar een andere hypotheekvorm krijgt u eerst een offerte
Deze krijgt u via uw adviseur. Hiervoor toetsen wij uw wensen aan de fiscale eisen, de Aegon beleidsregels en (waar nodig) de normen van de NHG.

Als u akkoord bent met de offerte, zetten wij de hypotheek voor u om
U ontvangt een factuur voor het omzetten van uw hypotheek. Deze ontvangt u tegelijk met de offerte.
 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met Aegon.