Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

U wilt uw hypotheek aanpassen

Een hypotheek die beter aansluit op uw wensen

Sluit u een hypotheek af, dan maakt u afspraken voor een langere tijd. Maar misschien voldoet uw hypotheek na een paar jaar niet meer aan uw wensen. Bijvoorbeeld omdat uw financiële situatie veranderd is. Door gezinsuitbreiding, of een nieuwe baan. Fijn om te weten dat u dan tussentijds uw hypotheek kunt aanpassen. Op verschillende manieren. Óók als u nog geen klant bent van Aegon. We leggen u graag de verschillende opties voor. 

 

U heeft nog geen hypotheek bij Aegon

Oversluiten

Heeft u een hypotheek bij een andere aanbieder en wilt u deze oversluiten naar Aegon? Bijvoorbeeld door de aantrekkelijke hypotheekrentes van Aegon? Een adviseur kan vertellen wat dat in uw situatie betekent.  

 

U heeft een hypotheek bij Aegon

Uw maandlasten verlagen

Uw rente tussentijds aanpassen: Is uw rentevaste periode nog niet afgelopen? Dan is het mogelijk om uw hypotheekrente tussentijds aan te passen naar een nieuw rentepercentage. U verbreekt dan eerder de huidige rentevaste periode en start een nieuwe rentevaste periode tegen een lagere rente. Het verschil in rente uit de oude rentevaste periode en nieuwe rentevaste periode moet u nog wel betalen. Dit noemen wij de omzettingskosten. U heeft twee mogelijkheden om deze omzettingskosten te betalen.

 • U kunt de omzettingskosten in één keer betalen. Daarmee bent u zeker van de marktrente die nu geldt.
 • U kunt de omzettingskosten  gespreid betalen via rentemiddeling. De omzettingskosten worden dan verspreid over een nieuwe rentevaste periode. U ziet dit terug in een renteopslag bij uw nieuwe rente. 

 

Voorbeeld: U heeft een rentevaste periode van 10 jaar. Maar na 8 jaar verbreekt u deze rentevaste periode. U moet dan eigenlijk nog 2 jaar rente betalen. Laten we zeggen dat dit overgebleven rentebedrag nog €5000,- was. En dat u voor een nieuwe rentevaste periode van 2 jaar €3000,- aan rente zou betalen. Het verschil tussen de rente die u nog moest betalen en de nieuwe rente is dan €2000,-. Dit verschil noemen wij de omzettingskosten. En die omzettingskosten moet u nog betalen.

De bedragen in dit voorbeeld zijn fictief. Wilt u een uitgebreide uitleg over de kosten? Kijk dan op de pagina ‘Uw rente middelen? Deze kosten rekenen wij’ of  ’Uw rente omzetten naar marktrente? Deze kosten rekenen wij’.

 

Extra aflossen 

Heeft u geld ‘over’ en wilt u dit gebruiken om extra af te lossen op uw hypotheek? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de voor- en nadelen. Voor vragen of meer informatie over aflossen kunt u contact opnemen met een adviseur. 

Een andere hypotheekvorm

Wilt u bijvoorbeeld het aflossingsvrije gedeelte omzetten naar een annuïteitenhypotheek? Neem dan contact op met een adviseur. U kunt bespreken welke hypotheekvorm het beste bij u past. Bekijk een overzicht van de hypotheekvormen die wij bieden.

Als u een hypotheek bij Aegon heeft en u wilt deze aanpassen, kunt u een verzoek indienen door ons formulier in te vullen. Dan nemen wij contact met u op. Wilt u meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Een andere overlijdensrisicoverzekering koppelen aan uw hypotheek 

U heeft een Aegon hypotheek en u wilt daar een andere (niet Aegon) overlijdensrisicoverzekering aan koppelen. Het koppelen van uw nieuwe verzekering aan de Aegon hypotheek kunt u eenvoudig regelen via uw adviseur. U kunt uw verzoek ook op dit formulier invullen. Wilt u meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Een variabele rente omzetten naar een vaste rente

Als u een variabele rente heeft, kan het rentepercentage maandelijks wijzigen. U kunt op elk gewenst moment en kosteloos uw rente omzetten naar een vaste rente. Variabele rente is alleen mogelijk bij de Aegon Annuïteitenhypotheek, Aegon Lineaire hypotheek en de Aegon Aflossingsvrije hypotheek. Als uw uw rente wilt vastzetten, vult u dan het online formulier "Aanvragen variabele rente omzetten naar een vaste rente" in. U ontvangt daarna zo snel mogelijk van ons een voorstel.

 

Laat u adviseren over de beste keuze

Wilt u uw hypotheek wijzigen? Dan heeft dit vaak een grote impact op uw financiële situatie. We vinden het belangrijk dat u zo een financiële beslissing bewust maakt. Daarom kunt u sommige wijzigingen alleen door laten voeren via een bemiddelaar. U bent in dat geval dan bemiddelingsplichtig. Bijvoorbeeld bij rentemiddeling breekt u uw hypotheekovereenkomst tussentijds open. U kunt  hierdoor de rente en rentevast periode aanpassen met als doel om uw maandlasten te verlagen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om uw maandlasten te verlagen. Mogelijkheden die misschien beter bij uw situatie passen. Met een bemiddelaar bent u van alle mogelijkheden op de hoogte. Kunt u goed geïnformeerd een keuze maken en weet u precies welke gevolgen dit heeft voor uw financiële situatie. 

Bekijk nu de bespreekmogelijkheden

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Wat is de Beheerservice Hypotheken?

De Beheerservice Hypotheken is een aanvullende dienst van onze afdeling Hypotheken waarvoor betaald moet worden. Er worden kosten gevraagd voor:
 • Verpanden nieuwe externe ORV aan bestaande hypotheek
  Wanneer u een overlijdensrisicoverzekering van een andere maatschappij wilt verpanden aan uw hypotheek brengen we € 100,00 in rekening.
 • Het omzetten van een bestaande hypotheek naar een andere productvorm 
  Voor het uitbrengen van een offerte voor deze wijziging brengen we € 150,00 in rekening. U ontvangt bij de offerte een factuur en moet de kosten altijd betalen (wel of geen getekende offerte).
 • Rentemiddeling 
  Voor het daadwerkelijke omzetten van de huidige contractrente naar rentemiddeling, brengen we € 200,- administratiekosten in rekening. U ontvangt van ons een factuur zodra wij de getekende offerte retour hebben ontvangen. 
U kan via een adviseur wijzigingen bij ons aanvragen
Bij het afsluiten van een hypotheek maakt u als klant afspraken met Aegon over de hypotheek en de voorwaarden. Het kan zijn dat u later op eigen verzoek een aantal extra zaken wilt wijzigen, zoals het koppelen van een andere overlijdensrisicoverzekering (niet Aegon) aan uw hypotheek. Dit regelt u eenvoudig via uw adviseur. U kunt een onafhankelijke adviseur inschakelen of via een adviseur van Aegon een hypotheek aanvragen:
 • Een adviseur via Aegon: Wilt u in contact komen met een adviseur van Aegon? Via ons webformulier kan u een adviesgesprek aanvragen. 
 • Een onafhankelijke adviseur: U kunt zelf een adviseur zoeken via onze webpagina Zoek een adviseur.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met Aegon.

Kan ik een nieuwe overlijdensrisicoverzekering verpanden aan mijn Aegon hypotheek?

Deze wijziging op uw bestaande hypotheek kunnen we voor u verzorgen
Wilt u hiervan gebruik maken? Het koppelen van uw nieuwe verzekering aan de Aegon hypotheek kunt u via uw adviseur regelen. Het is ook mogelijk om ons dit verzoek te mailen via ons digitale aanmeldformulier

Omdat het hier gaat om een aanvullende dienst, die wij op uw verzoek doorvoeren, brengen wij hiervoor kosten in rekening via de Beheerservice Hypotheken. De kosten voor deze wijziging bedragen € 100,-.

Wat doet Aegon voor het bedrag dat ik betaal voor de Beheerservice Hypotheken?
Wanneer u een andere (niet Aegon) overlijdensrisicoverzekering aan uw Aegon hypotheek wilt koppelen:
 • Verstrekt Aegon eerst een opgave van de eisen waaraan deze nieuwe verzekering moet voldoen.
 • Controleert Aegon de door u afgesloten verzekering.
 • Stelt Aegon de onderhandse pandakte op.
 • Bewaakt de correcte vermelding van de verpanding op de polis.
Voor bovenstaande werkzaamheden ontvangt u, tegelijk met de pandakte, een factuur van Aegon. In deze akte is de koppeling van de overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek vastgelegd.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met Aegon.

Kan ik mijn hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm?

U kunt uw hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm of andere looptijd
Dit is een wijziging op uw bestaande hypotheek. Omdat het hier gaat om een aanvullende dienst, die wij op uw verzoek doorvoeren, brengen wij hiervoor kosten in rekening via de Beheerservice Hypotheken. De kosten hiervoor bedragen € 150, - inclusief BTW.

U vraagt via uw adviseur een offerte aan
Bij een offerte aanvraag toetsen wij uw wensen aan de fiscale eisen, de Aegon beleidsregels en (waar nodig) de normen van de NHG. Een adviseur helpt u bij het maken van een bewuste keuze en vraagt de offerte voor u aan. U kunt een onafhankelijke adviseur inschakelen of via een adviseur van Aegon een hypotheek aanvragen.
 • Een adviseur via Aegon: Wilt u in contact komen met een adviseur van Aegon? Via ons webformulier kan u een adviesgesprek aanvragen. 
 • Een onafhankelijke adviseur: U kunt zelf een adviseur zoeken via onze webpagina Zoek een adviseur.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen, een e-mail sturen of bellen met Aegon.