Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wijzigen & beëindigen van je bouw- of energiedepot

Particulier Hypotheek Wijzigen & beëindigen van uw bouw- of energiedepot

Het kan gebeuren dat de aanpassingen aan je huis goedkoper uitvielen. Wil je het bedrag dat je overhoudt gebruiken voor andere aanpassingen? Hieronder lees je de verschillende mogelijkheden om je depot te wijzigen of stop te zetten.

Geef veranderde bouwplannen vooraf aan ons door

Bij het aanvragen van je hypotheek heb je aan ons doorgegeven welke kosten je verwacht te maken. Vallen de kosten lager uit en wil je het resterende bedrag voor andere verbeteringen aan je huis gebruiken? Of veranderen de eerder gemelde bouwplannen? Laat dit dan vooraf aan ons weten. Dit doe je door ons een nieuwe verbouwingsspecificatie toe te sturen via Mijn Aegon. Na ontvangst van je verzoek laten we je weten of de bouwplannen goedgekeurd zijn.

Verhogen van je depot

Wil je het depot tijdens het (ver)bouwen van je woning verhogen? Bijvoorbeeld omdat de plannen iets zijn veranderd of omdat er bijkomende kosten zijn ontstaan? Neem dan contact op met je adviseur. Het verhogen van een bouwdepot en daarmee je hypotheek is in bepaalde gevallen mogelijk. Je vindt de naam van je adviseur in Mijn Aegon.

  Eerder klaar met verbouwen

  Wil je je depot voor het einde van de looptijd stopzetten? Geef het door via Mijn Aegon. In het veld 'omschrijving' geeft je aan dat je klaar bent met (ver)bouwen. Heb je nog een restantbedrag in je bouwdepot, dan lossen we dit bedrag automatisch af op je totale hypotheek. Wil je het restantbedrag gebruiken voor een andere verbouwing? Geef het aan in het veld 'Heeft u nog een vraag of opmerking?'.

  Bouwdepot beëindigen

  Zodra je depot leeg is, beëindigen wij deze automatisch. De maximale looptijd van een bouw- of energiedepot is twee jaar. Heb je je depot niet opgemaakt binnen deze twee jaar? Dan lossen wij dit bedrag automatisch af op je totale hypotheek. 

  Bouwdepot en belastingaangifte?

  Hypotheekexpert Hans Becks geeft 5 tips voor je belastingaangifte. Lees het blog