Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wijzigen & beëindigen van uw bouw- of energiedepot

Particulier Hypotheek Wijzigen & beëindigen van uw bouw- of energiedepot

Het kan gebeuren dat de aanpassingen aan uw huis goedkoper uitvielen. Wilt u het bedrag dat u overhoudt, gebruiken voor andere aanpassingen? Hieronder leest u de verschillende mogelijkheden om uw depot te wijzigen of stop te zetten.

Geef veranderde bouwplannen vooraf aan ons door

Bij het aanvragen van uw hypotheek heeft u aan ons doorgeven welke kosten u verwacht te maken. Vallen de kosten lager uit en wilt u het resterende bedrag voor andere verbeteringen aan uw huis gebruiken? Of veranderen de eerder gemelde bouwplannen? Laat dit dan vooraf aan ons weten. Dit doet u door ons een nieuwe verbouwingsspecificatie toe te sturen via Mijn Aegon. Na ontvangst van uw verzoek laten we u weten of de bouwplannen goedgekeurd zijn.

Verhogen van het bouw- of energiedepot

Wilt u het depot tijdens de (ver)bouw van uw woning verhogen? Bijvoorbeeld omdat de plannen iets zijn veranderd of omdat er bijkomende kosten zijn ontstaan. Neem voor de mogelijkheden contact op met uw adviseur. Het verhogen van een bouwdepot en daarmee uw hypotheek is in bepaalde gevallen mogelijk. U vindt de naam van uw adviseur in Mijn Aegon

Beëindigen van een depot

Zodra uw depot leeg is, beëindigen wij deze automatisch. De maximale looptijd van een bouw- of energiedepot is twee jaar. Heeft u uw depot niet opgemaakt binnen deze twee jaar? Dan lossen wij dit bedrag automatisch af op uw totale hypotheek. 

Depot vroegtijdig beëindigen

Wilt u uw depot voor het einde van de looptijd stopzetten? Dan kunt u dit aan ons doorgeven via Mijn Aegon. In het veld 'omschrijving' geeft u aan dat u klaar bent met (ver)bouwen.

Heeft u nog een restantbedrag in uw bouwdepot, dan lossen we dit bedrag automatisch af op uw totale hypotheek. Wilt u het restantbedrag gebruiken voor een andere verbouwing? Dan kunt dit aangeven in het veld 'Heeft u nog een vraag of opmerking?'.