U gaat op zoek naar een (andere) koopwoning. Een hele stap! In de meeste gevallen heeft u voor een nieuwe woning een hypotheek nodig. Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u de beste keuze maakt. Voor nu én voor de toekomst. Uw adviseur helpt u daarbij.
1. Eerste gesprek
Als u een verzoek indient voor een eerste gesprek, belt de adviseur u terug. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Uw wensen en doelen
- Uw mogelijkheden
- De vervolgstappen en de advieskosten
2. Adviesgesprek
In het adviesgesprek gaat u met uw adviseur dieper in op uw mogelijkheden voor een hypotheek. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, heeft de adviseur een aantal gegevens van u nodig. Hoe u deze informatie aanlevert, verschilt per adviseur.
In het gesprek krijgt u een advies.. Dit advies legt hij vast in een adviesrapport. Deze krijgt u mee naar huis of ontvangt u na het gesprek. Uw adviseur vraagt alvast een voorlopige hypotheekofferte voor u aan.
Wat u aanlevert
- Persoonsgegevens
- Informatie over uw inkomen
- Pensioengegevens
Wat u bespreekt
- Uw huidige financiële situatie
- Uw wensen
- De opzet van uw hypotheek
- De risico’s voor later
Wat u krijgt
- Adviesrapport
- Voorlopige hypotheekofferte
3. Bemiddeling en beoordeling
De volgende stap is de bemiddeling. Dit is de fase waarin de voorlopige hypotheekofferte wordt omgezet naar een definitieve hypotheek. Hiervoor moet nog het een en ander worden geregeld:
- Het ondertekenen van het indicatief voorstel
- Het verzamelen van alle documenten die nodig zijn
- De extra controle
Als alles aangeleverd en gecontroleerd is, stuurt uw adviseur uw aanvraag door de hypotheekverstrekker. Zij controleren alle documenten die u aangeleverd heeft. Soms zijn er nog aanvullende vragen of opmerkingen. In dat geval neemt uw adviseur weer contact met u op.
Een goede voorbereiding is het halve werk
Hoe sneller u alle documenten aanlevert, hoe eerder uw hypotheek rond is!
4. Langs de notaris
Gefeliciteerd, uw hypotheek is goedgekeurd! U krijgt een felicitatie-sms. Via uw adviseur ontvangt u het bindend aanbod. De geldverstrekker brengt ook de notaris op de hoogte. De notaris maakt een hypotheekakte en een leveringsakte op. Deze moet u ondertekenen. Soms moeten er nog andere zaken geregeld worden bij de notaris. Bijvoorbeeld het tekenen van een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden.
5. Gefeliciteerd!
Als u heeft getekend bij de notaris, krijgt u de sleutel. Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Als klant van Aegon, kunt u al uw belangrijke informatie rondom altijd terugvinden in onze online omgeving Mijn Aegon. Hier kunt u veel geldzaken zelf regelen.
Meer informatie bij een adviseur
Bent u na het lezen van dit stappenplan geïnteresseerd in een oriëntatiegesprek?