Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek

Wat is een levensverzekering?

Wat is een levens- of  beleggingsverzekering?

De reis van uw leven, een goede studie voor uw kinderen, een mooi pensioen… Een levens- of beleggingsverzekeringen sluit u af met een speciaal doel voor ogen. Maar uw doel of persoonlijke situatie kan veranderen. U kunt uw verzekering wijzigen of helemaal stopzetten. Let u dan goed op, want dat kan gevolgen hebben voor uw gegarandeerde bedrag en voor de belasting.  Voorbeelden van Aegon levens- of beleggingsverzekeringen zijn Koersplan, Garantie Inkomen, Overlijdensrisicoverzekering, Fundplan en Spaarbeurs. 

Kies het product dat het beste bij u past

Op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Wij helpen u kiezen!

Bekijk de mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten levens- of beleggingsverzekeringen

Een levensverzekering is eigenlijk een verzamelnaam. Het is een verzekering die afhangt van ‘een leven’. Dat kan uw eigen leven zijn of dat van uw partner. Een lijfrente is ook een levensverzekering. Hierbij krijgt u bijvoorbeeld iedere maand een bedrag als u met pensioen gaat. De meest eenvoudige vorm van een levensverzekering is een overlijdensrisicoverzekering.

Wanneer heeft u een levensverzekering nodig?

Het is nooit leuk om na te denken over het moment dat u er niet meer bent. Maar op sommige momenten wel nodig. Heeft u wel eens nagedacht over uw financiële situatie na uw overlijden? Geen leuk scenario om over na te denken maar wel belangrijk. U wilt uw nabestaanden natuurlijk met een gerust gevoel achterlaten. Zonder financiële zorgen. Daarvoor kunt u een levensverzekering afsluiten.
U kunt kiezen voor verschillende soorten levensverzekeringen. Een levensverzekering die uitbetaalt op een afgesproken einddatum. Of die alleen een bedrag uitbetaalt als de verzekerde overlijdt.

U wilt dat een levensverzekering alleen uitkeert na overlijden

De bekendste levensverzekering is de ‘overlijdensrisicoverzekering’, oftewel de ORV. Als u zelf de verzekerde bent, dan krijgen uw nabestaanden een bedrag als u overlijdt. Uw partner kan ook de verzekerde zijn. Kiest u voor twee verzekerden, bijvoorbeeld uzelf én uw partner? Dan keert de verzekering uit als een van u overlijdt. Het bedrag kan ook gebruikt worden om de hypotheek af te lossen na overlijden.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Het verschil is dat een uitvaartverzekering altijd een bedrag uitkeert en de overlijdensrisicoverzekering niet. Zoals u hierboven heeft gelezen, keert een overlijdensrisicoverzekering pas uit als ‘de verzekerde’ komt te overlijden. Overlijdt u niet voor de einddatum? Dan is er dus ook geen uitkering. Een uitvaartverzekering sluit u af zodat uw nabestaanden de begrafenis of crematie kunnen betalen. Deze verzekering heeft geen einddatum en loopt dus tot overlijden. Dat betekent dat deze verzekering altijd uitkeert. 

Een levensverzekering die uitbetaalt als u niet overlijdt

Er zijn ook levensverzekeringen die uitkeren als de verzekerde op de einddatum nog in leven is. De Aegon Lijfrente Uitstelverzekering is zo'n verzekering.

En er bestaan ook levensverzekeringen waarbij u periodiek een bedrag ontvangt. Dit zijn de zogeheten direct ingaande lijfrentes. Zo een lijfrente keert periodiek een bedrag uit zolang de verzekerde leeft. De uitkering stopt bij overlijden van de verzekerde of stopt eerder op de afgesproken einddatum. Het is ook mogelijk dat de uitkering overgaat naar een persoon die u heeft benoemd. U betaalt hiervoor een eenmalig bedrag aan de verzekeraar. Dit wordt ook wel koopsom genoemd. Lees meer over de direct ingaande lijfrente van Aegon.

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

  • De zekerheid van een vaste premie

  • Alleen of met uw partner één verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering

Aegon Overlijdensrisicoverzekering op Maat

  • Maandelijkse premie die past bij uw leeftijd

  • Ieder zijn eigen verzekering

 

Meer over de Aegon
Overlijdensrisicoverzekering op Maat