Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Service op Maat bij onverwachte hypotheekomstandigheden

Het kan iedereen overkomen. U raakt uw baan kwijt. Of u gaat scheiden. Of u wordt arbeidsongeschikt. Door zulke onverwachte gebeurtenissen kan de betaling van uw hypotheek in gevaar komen. Dan wilt u natuurlijk snel duidelijkheid. Onze medewerkers van de afdeling Service op Maat van Aegon Hypotheken kennen de betalingsproblemen. En de oplossingen!

Zijn er problemen? Bel ons dan meteen!

Aegon helpt u bij het financieren van een huis. Maar ook als het even tegenzit. Bijvoorbeeld als de betaling van uw hypotheek in gevaar komt. Dreigt er een probleem, bel ons dan direct. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 058 244 6310. Ook al heeft u reserves en kunt u daarmee de eerste tekorten aanvullen. Want zodra uw reserves op zijn, zal er een betalingsachterstand ontstaan. Hoe eerder een hulpvraag is gesteld, hoe sneller wij samen met u aan een duurzame oplossing kunnen werken. 

Zo werkt Service op Maat

Een noodgedwongen verkoop van uw huis? Daar wordt niemand blij van. Ook wij niet. Daarom willen we u zo goed mogelijk helpen met de betaling van uw hypotheek. Dat doen we met onze Service op Maat. Hoe het werkt ziet u hieronder.

Stap 1: inzicht in de nieuwe situatie

We maken eerst een complete analyse. Daarin brengen wij samen met u uw financiële situatie in kaart. Niet alleen alle inkomsten en uitgaven, maar bijvoorbeeld ook de waarde van uw woning. Verder bekijken we welk deel van de hypotheek u al heeft afgelost. En in hoeverre hulp van bijvoorbeeld familie mogelijk is. 

Stap 2: voorstel voor een duurzame oplossing

Wilt u graag in uw woning blijven wonen? Dan onderzoeken we wat er mogelijk is. En krijgt u een voorstel van ons. Hoe dat voorstel eruitziet hangt af van de situatie. Het is dus maatwerk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een tijdelijke rentekorting waarmee u een moeilijke periode kunt overbruggen. Of om een volledige renteaanpassing. Of we zetten de huidige hypotheek om naar een nieuw contract. Maar het kan ook iets heel anders zijn. Bijvoorbeeld de hulp van een jobcoach als het vinden van een nieuwe baan lastig is. Vinden wij samen geen oplossing? Dan leggen wij u uit waarom dat zo is en zorgen voor begeleiding bij de verkoop van de woning.

U kunt weer vooruit

Meedenken met u. Dat is wat we willen met onze Service op Maat. U kunt er dus zeker van zijn dat ons voorstel weer past bij uw nieuwe financiële situatie. Op korte termijn én op lange termijn.

Veelgestelde vragen

Krijg ik bericht over de hypotheekrente die ik moet betalen?
U ontvangt uw notaspecificatie digitaal in Mijn Aegon
U ontvangt de notaspecificatie alleen digitaal. U kunt deze notaspecificatie(s) terugvinden in de app en in Mijn Aegon via 'Jaaroverzicht en mijn documenten'. Er wordt niet elke maand een specificatie aangemaakt. Dit gebeurt alleen bij wijzigingen:
  • Als de lening is afgesloten. Dit is de notaspecificatie voor de eerste incasso.
  • Wanneer u een lopende lineaire hypotheek heeft wordt de specificatie maandelijks aangemaakt.
  • Als er sprake is van een wijziging in het te betalen bedrag door een extra aflossing.
  • Wanneer (de rente van) één of meer leenlagen is gewijzigd.
  • Wanneer u een actief bouw- of rentedepot heeft.
Wist u dat u het maandelijkse termijnbedrag ook terug kan vinden in Mijn Aegon? Dit bedrag vindt u in uw hypotheekoverzicht, ook als er geen notaspecificatie aangemaakt is. 

De notaspecificatie kan niet automatisch per e-mail verstuurd worden
De specificaties worden automatisch door ons systeem aangemaakt. Hier is nog geen koppeling met e-mail mogelijk. U vindt uw notaspecificatie in Mijn Aegon. Meer informatie vindt u op onze pagina 'Hoe en wanneer betaal ik mijn hypotheek?'.
Wat gebeurt er als de incasso van mijn hypotheekbetaling niet is gelukt?
Wij zullen opnieuw proberen de hypotheekbetaling te incasseren
De eerste incasso van de hypotheekbetaling vindt altijd op of rond de eerste van de maand plaats. Hebben wij de hypotheekbetaling niet van uw betaalrekening kunnen incasseren? We proberen het over ongeveer twee weken nogmaals. U kan er ook voor kiezen om de hypotheekbetaling zelf naar ons over te maken. In dit geval kunt u de herincasso storneren via uw bank. Als incasseren op de eerste van de maand niet lukt ontvangt u ten alle tijden een herinnering van ons. Ook als u inmiddels betaald heeft en de herincasso storneert.  

De eerste keer dat wij de hypotheekbetaling incasseren via automatische incasso kan dit tot 2 werkdagen langer duren
Een eerste automatische incasso komt in een wachtrij bij de bank. Hierdoor kan de daadwerkelijke afschrijving eenmalig tot 2 werkdagen later plaats vinden. 
Waarom is de automatische incasso naar Aegon niet gelukt?
De reden dat een incasso niet lukt, kan verschillende oorzaken hebben
Misschien had u te weinig saldo of een betaling zelf teruggedraaid. We gaan gewoon proberen het nog een keer af te schrijven.

Wij proberen op een later tijdstip nog een keer te incasseren
Lukt deze incasso ook niet? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro om het openstaande bedrag zelf aan ons over te maken.

Wij krijgen een bericht van uw bank wanneer een incasso niet is gelukt
Wij krijgen vanuit privacyredenen niet door wat de reden van de niet gelukte afschrijving is. U kunt dit zelf bij uw bank navragen. 
Wat gebeurt er als wij uit elkaar gaan en samen een hypotheek hebben?
U kunt de woning verkopen of de hypotheek op één naam overzetten
Uw adviseur informeert u over de mogelijkheden en de financiële gevolgen van uw keuze. Uw adviseur dient een verzoek in bij ons als u de hypotheek op één naam wilt zetten.

Bij verkoop met restschuld bekijken wij eerst of woningbehoud voor één voor u mogelijk is
Als woningbehoud niet mogelijk is, vraagt u ons toestemming voor de verkoop van de woning. Dit doet u via ons webformulier 'Hypotheekdocument(en) en/of verzoek opsturen'. In het veld 'Heeft u nog een vraag of opmerking?' vermeldt u 'Verzoek tot toestemming voor verkoop van de woning in verband met scheiding'. Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie dan kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding van een eventuele restschuld. Kijk voor meer informatie op www.nhg.nl.

Meer informatie 
Op onze pagina 'Scheiden of uit elkaar?' vindt u meer informatie.
Wat gebeurt er als ik bij de verkoop van mijn woning de hypotheek niet volledig af kan lossen?
Op het moment dat u de woning met verlies verkoopt ontstaat mogelijk een restschuld
Kunt u uit de verkoopopbrengst van uw woning uw hypotheek niet volledig aflossen? U heeft dan toestemming van Aegon nodig om de woning voor deze prijs te verkopen.

U heeft een hypotheek met NHG
Als u een lening heeft gesloten met Nationale Hypotheek Garantie dan kunt u mogelijk een beroep doen op deze garantie. Zij verwachten uw volledige medewerking aan de verkoop van de woning en de rente en premietermijnen blijft u maandelijks voldoen. Kijk voor meer informatie op www.nhg.nl

U heeft een hypotheek zonder NHG of komt niet in aanmerking voor kwijtschelding
Het tekort dat ontstaat bij de verkoop van de woning voldoet u uit eigen middelen of een krediet. U zorgt dat het tekort vóór de overdracht van uw woning op de rekening van de ingeschakelde notaris is bijgeschreven. Het is dus belangrijk op tijd een oplossing te vinden om het tekort aan te vullen. Lukt het niet om een oplossing te vinden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn er voor u om de situatie te bespreken en te komen tot een gezamenlijk passende oplossing. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 058 244 3362, of per mail via bijzonderbeheer@aegon.nl.

 

Staat uw vraag er niet tussen?