Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Beurs 2018 - test Monique

2018: Het was een bewegelijk beursjaar

In de eerste helft van 2018 was er wereldwijd sprake van positieve economische ontwikkelingen en flinke groei op de financiële markten. In de tweede helft van het jaar veranderde dit helaas, met name door een aantal politieke ontwikkelingen. Ondanks het sterke economische fundament ontstond steeds meer bezorgdheid bij beleggers op de financiële markten. Het gevolg hiervan was een flinke daling van koersen die eerder in het jaar juist stegen. Ook onze grootste fondsen zijn hierdoor beïnvloed. Wij nemen u graag mee langs de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen beursjaar.

Valt uw rendement over 2018 tegen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u teleurgesteld bent over het rendement over 2018. Wij streven er altijd naar om een mooi rendement voor u te behalen. Wij vinden het jammer dat dit over 2018, door de omstandigheden op de financiële markten, niet gelukt is.

Het jaar 2018 begon goed

In de eerste helft van 2018 werd de positieve trend van de afgelopen zes jaren voortgezet. Er was sprake van een flinke groei. De werkloosheid daalde naar het niveau van voor de crisis. Gedurende het jaar vestigden aandelenmarkten nog nieuwe records.

Waardoor eindigde 2018 toch met verlies?

Het afgelopen jaar werd helaas gekenmerkt door politieke onzekerheden. Deze zorgden ook voor onzekerheden voor bedrijven en onrust op de financiële markten. Dit leidde tot minder vertrouwen bij de beleggers. Het gevolg hiervan was een flinke daling van koersen die eerder in het jaar nog stegen. De positieve beweging op de markten sloeg om en eerder behaalde koerswinsten in 2018 op aandelenmarkten verdampten. Uiteindelijk sloten de beurzen wereldwijd het jaar af met verlies.

Enkele voorbeelden van de politieke onzekerheden:

  • De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China:
    Beide landen stelden handelstarieven in en dreigden met verdere escalatie.
  • De onzekerheid rondom de Brexit:
    Er heerst grote verdeeldheid in het Verenigd Koninkrijk. Het is onduidelijk of zij er samen met de Europese Unie uitkomen. Lukt dit niet, dan heeft dit grote gevolgen.
  • De verkiezingen in Italië:
    De nieuwe Italiaanse regering presenteerde een begroting die niet goed werd ontvangen door de Europese Commissie en beleggers.

Na vele positieve jaren sloten het Equity en Mix Fund 2018 af in de min

Ook het Aegon Equity Fund werd beïnvloed door de ontwikkelingen en behaalde een rendement van -7,01% over 2018. Het Aegon Mix Fund behaalde een rendement van -2,62% over 2018.

Bron: Aegon Asset Management, www.aegon.nl/fondsen
U ziet hier resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.
U ziet hier de koersschommeling van twee beleggingsfondsen. Dit is niet de waardeontwikkeling van uw beleggingsverzekering.

 

Heeft u het jaaroverzicht van uw beleggingsverzekering ontvangen?

In het jaaroverzicht ziet u naast de beleggingsinformatie over 2018 ook drie voorbeelden van de opbrengst op einddatum voor uw beleggingsverzekering. Heeft u een garantiebedrag op de einddatum in uw product? Dat ziet u dan ook vermeld staan op uw jaaroverzicht en in Mijn Aegon.

U vindt actuele informatie in Mijn Aegon en op aegon.nl/fondsen

Wilt u de actuele belegde waarde van uw beleggingsverzekering of ander beleggingsproduct weten? Deze actuele waarde vindt u in Mijn Aegon - uw persoonlijke beveiligde online omgeving. Op onze website www.aegon.nl/fondsen vindt u daarnaast de koersen van de (verzekerings)fondsen waarin u belegt terug. Zo heeft u altijd inzicht in de status van uw beleggingen.

U kunt altijd contact opnemen met uw adviseur voor advies

U belegt voor de lange termijn en vaak ook met een doel voor ogen. We kunnen u geen beloftes doen: de koersen kunnen verder dalen. Door uw geld te blijven beleggen, krijgt uw belegde waarde de kans om zich weer te herstellen. En daarmee kan uw doel in zicht blijven. Uw adviseur kan u hierover adviseren. In het jaaroverzicht staan de contactgegevens van uw adviseur.