Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

AEGON Asset Management Nederland verwacht een lage economische groei voor de komende jaren

1 november 2002

Een lage economische groei van gemiddeld 2%. En een inflatie die verder daalt tot gemiddeld 1,5%. Deze economische voorspellingen sprak Artino Janssen, strateeg van AEGON Asset Management Nederland, vrijdag 1 november uit tijdens de presentatie van de lange termijn verwachtingen.

Nu de economische groei en de winstgroei achterblijven bij de verwachtingen, blijkt dat de overvloed van financiële middelen in de tweede helft van de jaren negentig heeft geleid tot veel onrendabele investeringen. De komende twee jaren zullen nodig zijn om excessieve investeringen van de afgelopen jaren weg te werken en terug te keren naar een duurzame economische ontwikkeling.

De volatiliteit op de aandelenmarkt bevindt zich op dit moment op een erg hoog niveau. Volgens Janssen worden de bewegingen op deze markt in steeds mindere mate bepaald door fundamentele factoren als economische groei en inflatie, maar meer door het sentiment.

Janssen noemt in zijn presentatie verder de stagnerende economie van Duitsland, de grootste handelspartner van Nederland, als risico. "Duitsland heeft onder meer te maken met een inflexibele arbeidsmarkt en lage loon landen als Polen, Hongarije en Tsjechië in de omgeving. Duitsland ontwikkelt zich daarmee naar mijn idee als het Japan van Europa."

Aansluitend op de presentatie van de lange termijn visie op de economie opende AEGON Asset Management Nederland vrijdagmiddag de deuren van haar nieuwe behuizing. Op AEGONplein 20 in Den Haag is een open en transparante werkomgeving gecreëerd, die nauw aansluit op het werkproces van AEGON Asset Management Nederland. Zonder vaste werkplekken, waar multidisciplinair werken gestimuleerd wordt en de afstand naar de klant zo klein mogelijk is.

De officiële opening werd verricht door de bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, de heer A.W.H. Docters van Leeuwen en Johan van der Werf, voorzitter van directie AEGON Nederland.