Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

AEGON in de prijzen bij verkiezing 'Verzekeringsvrouw van het jaar'

14 juni 2002

Heleen de Heer, lid van het managementteam van AEGON Pensioen & Advies, is donderdagavond 13 juni in Utrecht gekozen tot Verzekeringsvrouw van het jaar.

De jury noemde Heleen de Heer "een verzekeringsvrouw pur sang met een enorme diversiteit", die zich heeft bewezen in verschillende functies. "Daarnaast heeft zij een brede maatschappelijke oriëntatie. Als voorzitter van AEGON's internationale werkgroep MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) werkt zij actief aan de bredere maatschappelijke bewustwording, omdat het haar inziens een fundamenteel onderdeel is van een goede bedrijfsvoering", aldus de jury.

Over Martine Ammerlaan, lid van het managementteam van AEGON Bedrijfspensioenen, zei de jury: "Deze vrouw wil zeker niet in de eerste plaats worden beoordeeld om haar vrouw-zijn. Zij boogt op haar kwaliteiten als mens. Zij stelt overigens wel dat vrouwen meer tegelijk kunnen en dat dit hen een voorsprong geeft op de mannen. Vrouwen zijn, stelt zij, ook beter in staat persoonlijke aandacht te geven. In haar functies als leidinggevende denkt zij daar zeker voordeel van te hebben."

AEGON's Directie Nederland heeft verheugd gereageerd op de drie prijzen voor de AEGON-managers. "Dit is een erkenning van ons streven naar meer vrouwen in het management van AEGON Nederland", aldus directievoorzitter Johan van der Werf.

Het beleid van AEGON Nederland voor plaatsing en interne mobiliteit is erop gericht vrouwen te laten doorstromen naar management en hoger managementfuncties. Bij AEGON Nederland is de afgelopen tien jaar het aantal vrouwen toegenomen van 25 tot 33 procent van het totale aantal werknemers. Van het management is een evenredig percentage een vrouw.