Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon scoort goed in onderzoek naar online dienstverlening pensioensector 2013

18 april 2013

Onafhankelijk adviesburo ConQuaestor heeft een onderzoek gedaan naar de online dienstverlening in de pensioensector. AEGON BeheerNet en de AEGON PensioenSite komen goed naar voren in dit onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd bij 14 pensioenuitvoerders en verzekeraars. Zij bedienen meer dan 6 miljoen actieve en gepensioneerde deelnemers, 100.000 werkgevers en 100 pensioenfondsen.
Over dit onderzoek is een uitgebreid rapport geschreven over de stand van zaken van online dienstverlening in de pensioensector (bestuurders, werkgevers en deelnemer). De conclusie is dat pensioenfondsen over het algemeen beter scoren dan verzekeraars en dat verzekeraars goed scoren in mogelijkheid om wijzigingen (transacties) door te geven.

Het rapport noemt AEGON BeheerNet als best practice wat betreft de wijze waarop AEGON de werkgever informeert over de Service Level Agreement (SLA) prestaties van het pensioencontract. Onderzoeker Bas van Marissing van ConQuaestor verklaart: "AEGON laat hiermee mooi zien hoe inzicht en transparantie bijdragen aan verbetering van de dienstverlening waar zowel de werkgever als de verzekeraar de vruchten van plukt."

Voor de portal van werknemers, de AEGON PensioenSite, noemt het rapport AEGON 'best in class' zowel qua inzicht als transactie onder de verzekeraars. Ruim 150.000 werknemers hebben toegang tot de AEGON PensioenSite om hun actuele pensioensituatie in te kunnen zien.

U vindt hieronder een demo van AEGON BeheerNet.

 

U vindt hieronder een demo van de AEGON PensioenSite