Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Nieuws Aegon start per oktober met Directe Schadeafhandeling (DSA)

Aegon start per oktober met Directe Schadeafhandeling (DSA)

30 juni 2021

In de volgende gevallen is DSA van toepassing

  • Bij een botsing van een personenauto, verzekerd op particuliere polis, met een ander motorrijtuig;
  • Wanneer de bestuurder van het andere motorrijtuig geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is bij een botsing;
  • Zowel de personenauto als het andere motorrijtuig moet zijn voorzien van een Nederlands kenteken geregistreerd bij RDW.

 

In de volgende gevallen is DSA niet van toepassing

  • Bij Letsel- en overlijdensschade;
  • Wanneer de aansprakelijke partij onbekend of onverzekerd is;
  • Wanneer de aansprakelijkheid niet vast komt te staan;
  • Wanneer er geen geldige WAM-verzekering is (geschorst, niet toegestane WAM-uitsluiting);
  • Waar sprake is van gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden, fraude, of als de bestuurder niet mag rijden.

 

 

Wat betekent Directe Schadeafhandeling (DSA)?

Vanaf juli 2021 wordt gestart met Directe Schadeafhandeling van WA-schades. Dit houdt in dat u ook met alleen een WA-verzekering de schade door uw eigen verzekeraar kunt laten afhandelen. Het gaat dan om schades waarbij de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade aan uw auto. Tot die tijd moeten klanten met een WA-verzekering de schade zelf bij de tegenpartij verhalen of dit door de rechtsbijstandverzekeraar laten doen. Meer over Directe Schadeafhandeling is te vinden op deze website van het Verbond van Verzekeraars.

Aegon is bezig met de voorbereidingen en sluit later aan

Wij zijn druk bezig om Directe Schadeafhandeling zo goed mogelijk in te voeren. De voorbereidingen kosten nog wat tijd. Wij verwachten dat we begin oktober 2021 klaar zijn om van start te gaan. Vanaf dat moment kunt u de schade direct bij ons melden. Tot die tijd kunt u, zoals u gewend bent, de schade bij de tegenpartij of rechtsbijstandverzekeraar melden.

Wat betekent dit voor u?

Dit betekent dat bij een WA-schade, waarbij de tegenpartij aansprakelijk is, u of uw rechtsbijstandverzekeraar zich meldt bij de verzekeraar van de tegenpartij. Wij nemen de schade nog niet in behandeling. De verwachting is dat we begin oktober 2021 klaar zijn om van start te gaan met Directe Schadeafhandeling.

Verwijst de verzekeraar van de tegenpartij u naar ons?

Er zijn al verzekeraars begonnen met Directe Schadeafhandeling. Het kan zijn dat zij u daarom naar ons verwijzen. Maar zolang wij nog niet begonnen zijn met Directe Schadeafhandeling, kunt u de schade nog gewoon laten regelen door de verzekeraar van de tegenpartij. Dit is ook zo afgesproken tussen het Verbond van Verzekeraars en de verzekeringsmaatschappijen.