Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon verandert de voorwaarden voor de autoverzekering

21 oktober 2015

Op 1 november 2015 wijzigt Aegon de voorwaarden van de autoverzekering. We veranderen de regels om de autoverzekering op te zeggen. Daarnaast schrijven we een aantal afspraken over ruit- en hagelschade duidelijker op. En bij schade zijn we u met de nieuwe voorwaarden beter van dienst. Deze voorwaarden gelden voor iedereen die vanaf 1 november een nieuwe autoverzekering afsluit. Heeft u al een autoverzekering van Aegon? Dan gelden de nieuwe voorwaarden na verlenging van uw autoverzekering.

We veranderen de regels voor het opzeggen van de autoverzekering

Dit zijn de wijzigingen bij het opzeggen van de autoverzekering:

 • U en Aegon kunnen de autoverzekering opzeggen na een schademelding. Dat kan binnen 30 dagen nadat u ons heeft verteld dat u schade heeft. 
 • Bent u meer dan één jaar verzekerd bij Aegon? Dan kunt u de autoverzekering dagelijks opzeggen. Vanaf 1 november mogen wij de autoverzekering ook dagelijks opzeggen als u langer dan één jaar bij ons verzekerd bent. Hiervoor moeten we wel een goede reden hebben. U ontvangt ruim op tijd een bericht dat we uw autoverzekering gaan opzeggen. 

We maken de voorwaarden van de WA Extra dekking duidelijker

We ontvingen soms vragen over welke schade we wel en niet vergoeden bij de WA Extra dekking. Blijkbaar waren onze voorwaarden niet duidelijk. En daarom passen we ze aan:

 • Bij de WA Extra dekking vergoeden we ruitschade. Panoramadaken en glazen dakramen behoren tot de carrosserie van uw auto. Dat stond niet duidelijk in de oude voorwaarden. In de nieuwe voorwaarden staat dat we geen schade aan panoramadaken en glazen dakramen vergoeden.
 • In de praktijk betaalden we altijd al voor herstel van uw auto na hagelschade. Dat was niet duidelijk in de oude voorwaarden. In de nieuwe voorwaarden schrijven we dat op. 

Bij de WA Extra dekking en de Allrisk dekkingen zijn wij u beter van dienst

We veranderen de voorwaarden van de WA Extra dekking en Allrisk dekkingen:

 • Bij schade in het buitenland kunt u de auto gewoon terug rijden naar Nederland en deze hier laten repareren. U moet uw auto uiteraard wel veilig kunnen gebruiken.
 • In de oude voorwaarden staat dat u een eigen risico van € 500,- heeft als uw auto zo beschadigd is dat deze total loss is. We verlagen het eigen risico bij total loss: 
  • WA Extra: €250,-
  • Allrisk Basis: €250,-
  • Allrisk Compleet: €150,-
  • Allrisk Royaal: € 0,
 • Voortaan betalen we u het hele schadebedrag in één keer als uw auto total loss is. Hiervoor kreeg u een deel van ons en een deel van de opkoper van het restant van uw auto. Wij ontvangen dan het bedrag van de opkoper.
 • Is uw auto zo beschadigd dat deze total loss is? Dan gaan we na of u eerder geld van ons heeft ontvangen voor een schade. We verrekenen het eerder uitbetaalde bedrag met de huidige schadevergoeding als de eerdere schade niet gerepareerd is. 

 

Hier leest u de nieuwe voorwaarden (PDF)