Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

AEGON winnaar Sponsor Ring 2002

21 november 2002

AEGON is woensdag 20 november winnaar geworden van de Sponsor Ring 2002 in de categorie Sport. Volgens het juryrapport "benadrukt AEGON met een kwart eeuw commitment aan de schaatssport haar imago van betrouwbare en betrokken verzekeraar. Bovendien weet men de investering in de schaatssport te vertalen naar de totale doelgroep van het bedrijf, waarmee een belangrijke pr-waarde is gecreëerd, zowel intern als extern."

Ook het feit dat AEGON optreedt als sponsor van de totale schaatssport verdient volgens de jury lof: "Dankzij de jarenlange sponsoring door AEGON is het schaatsen in Nederland geprofessionaliseerd. Het bedrijf ondersteunt daarbij niet alleen de top, maar de gehele breedte, in al zijn facetten. Daardoor toont de sportsponsoring ook nadrukkelijk het aspect van maatschappelijke betrokkenheid."

De jury besloot: "AEGON verdiende de Sponsor Ring vanwege de consistente manier waarop het al 25 jaar de op één na populairste sport in Nederland omarmt. AEGON claimt met recht de schaatssport, want AEGON is schaatsen."

AEGON begon in 1977 met de sponsoring van het schaatsen met de Ennia Challenge Cup. In 1984 volgde het hoofdsponsorschap van de schaatsbond. Mede ingegeven door de komst van de commerciële schaatsploegen heeft AEGON de afgelopen periode een succesvolle verbreding gemaakt van de sponsoring van de kernploeg en van de KNSB (dit jaar verlengd tot 2006) naar het sponsoren van het totale schaatsen. Daarbij gaat de helft van het budget naar de breedtesport, jeugdopleidingen en de KNSB-gewesten.

De viering van '25 jaar schaatsfan' is afgelopen seizoen extra kracht bijgezet via de sponsoring van de jubileumtentoonstelling 'Winters van Weleer' in het Mauritshuis en de daaraan gekoppelde AEGON-schaatsbaan op de daarnaast gelegen Hofvijver, en een mediacampagne waarin 'de echte schaatsfan' centraal stond.

www.schaatsfan.nl