Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

AEGONplein geopend in Den Haag

27 maart 2002

Burgemeester W. Deetman en wethouder W. Stolte van Den Haag hebben woensdagmiddag 27 maart samen met K. Storm, voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON,het nieuwe AEGONplein geopend. Er werd een lang blauw lint doorgeknipt, hèt symbool van de reclamecampagne die deze weken onderstreept dat het Haagse Mariahoeveplein voortaan het AEGONplein heet.

Het nieuwe plein is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen AEGON en onder meer de gemeente Den Haag, de gemeente Leidschendam-Voorburg en de HTM. Voor de feestelijkheden waren niet alleen vertegenwoordigers van de betrokken partijen uitgenodigd, maar ook de omwonenden van het AEGONplein.

De heer Storm noemde de aanleg van het AEGONplein in zijn toespraak 'een prachtig voorbeeld van publiek-private samenwerking'. "Den Haag heeft er een mooie plek bij waar het goed werken en toeven is. Een representatief plein van allure. Een plein waaraan AEGON nog jaren en jaren gevestigd wil zijn."

De werkzaamheden voor het AEGONplein zijn april vorig jaar van start gegaan. Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau West 8, de winnaar van de internationale ontwerpwedstrijd die AEGON in 1996 had uitgeschreven.