Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

AH Spaarrekening wordt SpaarGemak

15 juni 2004

Albert Heijn en AEGON stoppen vanaf 21 juni met de AH Spaarrekening in de winkels van Albert Heijn. Door de toenemende regelgeving wordt het steeds moeilijker een spaarrekening aan te bieden via de supermarkt. Voor klanten blijft het echter mogelijk om ongemerkt kleine bedragen te sparen via SpaarGemak, een spaarrekening van AEGON Bank. De samenwerking is hiermee teruggebracht tot de activiteiten in relatie tot het AH Vaste Klanten Fonds.

Veranderde wetgeving

Albert Heijn en AEGON zijn het erover eens dat de samenwerking weliswaar succesvol is geweest, maar dat de mogelijkheden om meer niet-adviesgevoelige financiële producten in de supermarkt te introduceren nu niet aanwezig zijn. Bovendien zou, als gevolg van verandering van wetgeving, een ingrijpende investering moeten worden gedaan om het totale spaarsysteem in de winkels aan te passen. Klanten kunnen tot en met 20 juni a.s. doorsparen, waarna de spaarzuilen uit de winkels worden verwijderd. Klanten krijgen het aanbod om het ongemerkt kleine bedragen sparen voort te zetten op de spaarrekening SpaarGemak van AEGON Bank. Klanten die niet door willen sparen bij AEGON krijgen het opgebouwde spaartegoed inclusief de rente binnen tien dagen op hun bank- of girorekening gestort. De AH Spaarrekening werd op 5 februari 2001 in alle Albert Heijn- winkels geïntroduceerd.

SpaarGemak van AEGON Bank

Met de nu aangekondigde beslissing is sparen in de winkels van Albert Heijn niet meer mogelijk. Het ongemerkt sparen van kleine bedragen - hét kenmerk van de AH Spaarrekening - wordt echter voortgezet door AEGON Bank. Bij een regelmatige maandelijkse storting van minimaal € 15,-  krijgt de spaarder naast een marktconform rentepercentage (nu: 3%) een extra éénmalige actierente van 0,5%. Het rekeningnummer en het internetwachtwoord van de AH Spaarrekening blijven ook bij de AEGON spaarrekening van toepassing.