Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Annuleren van reis vanwege aanslagen Brussel gedekt bij Aegon

22 maart 2016

Bij Aegon is er dekking voor annuleringskosten

Aegon Doorlopende Reisverzekering dekt annulering van een reis als u vanwege de aanslagen van 22 maart niet meer naar België wil reizen of wanneer u vertrekt vanaf een Belgisch vliegveld en deze reis wil annuleren. De reis moet u geboekt hebben voor 22 maart 2016.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen negatief reisadvies afgegeven. Een negatief reisadvies is bij Aegon niet nodig voor dekking op de verzekering. De annuleringskostendekking van Aegon bepaalt namelijk dat een reis- of huurovereenkomst geannuleerd kan worden vanwege onvoorziene bijzondere omstandigheden tijdens de verzekeringsduur.

Heeft u een Doorlopende Reisverzekering Allrisk uit het Woon- & VrijeTijdpakket?

Kijk op uw polis welke voorwaarden en dekking voor u van toepassing zijn. De annuleringsdekking is van toepassing als de reis voor 22 maart 2016 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Voor de voorwaarden 3018 en 3025 geldt:

De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

 

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, tenzij er voor een bepaalde reis aanvullende afspraken zijn gemaakt. 

Heeft u een Aegon Online Reisverzekering?

Dan kunt u één van de twee verschillende varianten hebben. Kijk eerst op uw polis welke voorwaarden op u van toepassing zijn.

Voorwaarden 2014

Als u de annuleringsdekking heeft meeverzekerd, dan is annulering gedekt. De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

 

De annuleringsdekking is van toepassing als de reis voor 22 maart 2016 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Voorwaarden 2011

Als u de aanvullende dekking annulering heeft meeverzekerd, dan is annulering gedekt tot maximaal € 2.000,- euro per persoon en € 6.000,- per reis. De annuleringsdekking is van toepassing als de reis voor 22 maart 2016 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Hoe kunt u annuleren?

Het is belangrijk om een vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen. De  afspraak in uw  polisvoorwaarden is dat dit binnen 3 x 24 uur na de onverwachte omstandigheid gebeurt. U kunt uw annulering nu direct online doorgeven.  U kunt ons natuurlijk ook bellen. Of geef uw annulering door aan uw adviseur.