Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Annulering geboekte vakantievluchten bij Aegon gedekt

18 juli 2014

De vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines heeft mensen met een latente vliegangst mogelijk schrik aangejaagd. Dit kan een reden zijn om een al geboekte vakantievlucht te willen annuleren.

De verzekeringen voor annuleringskosten in het Aegon Woon- & VrijeTijdpakket en de Aegon Reisverzekering Online bieden dekking voor annuleringskosten door onverwachte bijzondere omstandigheden. Hiervan is sprake bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines. Dit betekent dat Aegon de annuleringskosten vergoedt van reizigers die na 17 juli door de vliegramp te angstig zijn geworden om te vliegen. Hiervoor is het wel nodig dat er een Aegon Woon- & VrijeTijdpakket inclusief een Doorlopende Reisverzekering is afgesloten. Bij de Aegon Reisverzekering Online geldt dat de module annulering moet zijn meeverzekerd.

De Doorlopende Reisverzekering van het Aegon Woon- & VrijeTijdpakket en de Aegon Reisverzekering Online verzekeren het annuleren van een geboekte vakantiereis voor alle verzekerde personen samen. Er is recht op een vergoeding als een reis- of huurovereenkomst wordt geannuleerd door onverwachte bijzondere omstandigheden.

Het is belangrijk een mogelijk verzoek voor vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen. De gebruikelijke afspraak in de polisvoorwaarden is dat dit binnen 3 x 24 uur na de onverwachte omstandigheid gebeurt. Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.