Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Banksparen voor later

14 oktober 2015

banksparen bancaire lijfrente

Je pensioen is dichterbij dan je denkt. Nee, niet als je op je werk zit. Dan lijkt het nog héél ver weg... 
Maar heb je wel eens nagedacht over welk inkomen je wilt hebben als je met pensioen gaat? Als je wilt sparen voor later, blijkt je pensioen ineens toch best dichtbij te zijn.  

Leuke dingen met een aanvullend pensioen 

Uit ervaring weet Aegon dat veel mensen een te rooskleurig beeld hebben van hun inkomen als ze met pensioen gaan. Meestal heb je minder nodig dan nu: het huis is vaak afbetaald en de kinderen zijn zelfstandig. Maar zeker als je nét met pensioen bent, is het fijn wat extra inkomen te hebben voor leuke dingen. Eindelijk die mooie oldtimer kopen. Of met de hele familie een week op vakantie. Met banksparen heb je een extra spaarpotje voor als je met pensioen gaat. 

Banksparen met belastingvoordeel

Met banksparen leg je geld opzij als jij het kan missen. Iedere maand of ieder jaar. En heb je een jaar niks over? Ook geen probleem. Dat mag je later inhalen, als je het wat ruimer hebt. En wist je dat je zelfs geld van de belasting terugkrijgt als je spaart voor later? Je krijgt belastingvoordeel tijdens de opbouwfase. Je betaalt namelijk geen belasting over de bedragen die je stort. Zo spaar je net dat beetje extra bij elkaar voor de leuke dingen als je met pensioen gaat.   

Voor beleggen heb je tijd nodig

Met banksparen mag je ook beleggen. Dat klinkt tegenstrijdig. Banksparen is de term om bij een bank geld opzij te leggen voor later. Maar als je wilt, mag je dat geld best beleggen. Bij beleggen heb je kans dat je meer rendement haalt dan wanneer je geld op een spaarrekening zet. Maar je kan ook opeens fors verliezen. Wel is het zo dat beleggen op de lange termijn meestal meer oplevert.

Meer weten?

Stel je vragen via Facebook of Twitter of neem contact op met onze klantenservice. Wil je gelijk persoonlijk advies? Plan dan een gesprek in met een adviseur