Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Bijna met pensioen

3 december 2015

Bijna met pensioen

Gaat u bijna met pensioen? En heeft u het idee dat het nu te laat is nog te sparen voor uw pensioen? Juist als u in de 60 bent, kunt u nog prima iets voor uw pensioen regelen. 

Op uw 60e sparen voor uw pensioen

Als we over pensioen denken, denken we altijd aan lange periodes. Dat wordt ons in reclames ook altijd voorgehouden. ’Sparen moet je jong mee beginnen’. Dus denken we dat we met 60 veel te laat zijn. Dat hoeft helemaal niet. Juist op uw 60e kan pensioensparen heel aantrekkelijk zijn. Want wist u dat er op latere leeftijd extra fiscale mogelijkheden zijn? 

U krijgt belastingvoordeel als gepensioneerde

In de jaren vóór hun pensioen hebben mensen vaak het hoogste inkomen. En dus betalen ze veel belasting. Maar na hun pensionering gaan ze minder belasting betalen. Door te sparen met behulp van een lijfrente, kunt u flink van dat belastingverschil profiteren. Kijk, dat is nog eens mooi geld verdienen!

Meer tijd en ruimere keus

Sparen voor later. Mooi gezegd, maar wat is later? En hoe ziet dat later er dan uit? Op uw 60e heeft u daar een veel beter beeld van dan op uw 30e. Dat maakt sparen makkelijker. Want u heeft dan al een idee wat u wilt gaan doen en hoeveel geld u daarvoor opzij moet zetten. De keuze is overzichtelijker. Geeft u nu € 2.000,- euro uit voor een reis? Of spaart u die € 2.000,- en gebruikt u het over een paar jaar als u meer tijd heeft en dus een ruimere keus. Dan kunt u met uw spaargeld misschien wel twee reizen maken. 

Wilt u meer informatie?

Juist omdat de toekomst minder ver is, spaart op uw 60e vaak gerichter en makkelijker. Sparen voor uw pensioen doet u met Aegon Lijfrente Sparen. Eerst meer weten? We helpen u graag. Aegon geeft u graag advies. Of zoek een adviseur in de buurt.