Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De beurs keldert: wat doe je als belegger?

28 juni 2016

Gaat de beurs onderuit? Dan is het verleidelijk om je aandelen snel van de hand te doen. Toch is dat niet altijd verstandig.

Gevolgen van de brexit

Het is je vast niet ontgaan: op 23 juni stemden de Britten vóór een vertrek uit de Europese Unie. Alles wees erop dat het spannend zou worden. Toen we de dag na het referendum wakker werden, kwam de uitslag toch als een schok. Ook de beurzen reageerden heftig. Vrijdag sloten de financiële markten stevig in de min en na het weekend daalden de beurzen verder.

Wie handelt uit emotie haalt vaak minder rendement

Als belegger zie je de koersen natuurlijk liever niet dalen. Misschien is je eerste reactie om te verkopen. En wil je weer instappen als de beurs de bodem heeft bereikt. Toch leert de ervaring dat de meeste beleggers dat moment verkeerd inschatten. En daardoor slechter scoren dan wanneer ze rustig waren blijven zitten.

Afwachten kan een goede strategie zijn

Waarschijnlijk duurt de onzekerheid nog wel even voort. Dat is niet fijn, maar rampzalig is het evenmin. Bij Aegon geloven we dat beleggen vooral iets is voor de lange termijn. Bijvoorbeeld voor een periode van tien jaar of langer. Vaak zien we dat beleggers op den duur worden beloond voor hun geduld. De kalmte bewaren is dus zeker geen verkeerde houding.

Wil je persoonlijk advies?

Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur of met een adviseur van Aegon. Dan kun je samen verkennen wat voor jou het beste is: verkopen, niets doen of juist bijkopen.