Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Nieuws Denk aan je dakgoot! Vijf tips voor een flinke onweersbui losbarst

Denk aan je dakgoot! Vijf tips voor een flinke onweersbui losbarst

9 augustus 2018

Kijk jij ook uit naar een verfrissend buitje? Na weken met tropische temperaturen is regen meer dan welkom. Maar wees ook voorbereid op een flinke onweersbui…

Vijf tips voor op je to do-lijstje!

  1. Maak je dakgoot en regenpijp goed schoon. Zorg dat je dakgoot vrij is van droge blaadjes en verdorde takken. Lekkage ligt op de loer, zeker tijdens de eerste regenbui na een lange hete periode.
  2. Controleer de gevels van je huis. Het voegwerk van je huis kan slijten en door de kieren kan regen naar binnen sijpelen.
  3. Heb je gecontroleerd of alle ramen dicht zijn? Je vergeet snel dat ene raam, helemaal op zolder dat al weken lekker open staat.
  4. Houd voldoende afstand als je met de auto de weg op gaat. De afgelopen weken zijn olieresten, rubberresten en stofdeeltjes niet weggespoeld. Als het na de droogte ineens gaat regenen, kan het een gladde boel worden.
  5. Voor een onweersbui losbarst, gaat het meestal eerst flink waaien. Zet je tuinmeubels goed vast en controleer of je schutting stevig staat.
  6.  

Heb je toch schade en een verzekering bij Aegon? Dan helpen we je graag! Je kunt heel makkelijk digitaal je schade aan ons doorgeven.