Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Ernstige situatie Nepal: Aegon dekt annuleringskosten

28 april 2015

Door de aardbeving in Nepal willen veel reizigers hun geplande reis naar Nepal annuleren. Aegon dekt de annuleringskosten.

Bij het Calamiteitenfonds en bij veel andere verzekeraars is er geen of onvolledige dekking voor annuleringskosten. Op de doorlopende reisverzekering van zowel het Aegon Woon- & VrijeTijdpakket, Aegon Privépakket als de reisverzekering Aegon Online bieden wij dekking voor annuleringskosten en mogelijke extra kosten door bijvoorbeeld langer verblijf door de aardbeving in Nepal. Via onze site en social media attenderen wij onze klanten hierop.

 

Ernstige situatie Nepal: veelgestelde vragen

Door de ernstige situatie in Nepal wil ik mijn vakantie daar naartoe annuleren. Is dit bij Aegon verzekerd?

Ja, als u voor 25 april 2015 een vakantie naar Nepal heeft geboekt en als u een Woon- & Vrije Tijdpakket van Aegon heeft met de Doorlopende Reisverzekering, Vakantie-Jaarverzekering óf een Reisverzekering Online, zijn de kosten van annulering verzekerd. De hoogte van wat u van Aegon terugkrijgt, hangt af van de voorwaarden. Deze staan op uw polisblad.

 

Hebt u een Vakantie-Jaarverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdPakket met voorwaarden '3002'?

Als u uw reis wilt annuleren omdat in Nepal de noodtoestand is uitgeroepen, zijn de kosten hiervan gedekt. U krijgt maximaal € 3.000,- terug voor uw reis voor alle verzekerden samen behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt.

 

Hebt u een Doorlopende Reisverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdPakket met voorwaarden '3010 of 3018'?
Als u uw reis wilt annuleren omdat in Nepal de noodtoestand is uitgeroepen dan zijn de kosten hiervan gedekt tot maximaal:

 • € 2.500,- voor alleenstaanden
 • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
 • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
 • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

Het verzekerde bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt.

 

Hebt u een Reisverzekering Online?

Als u uw reis wilt annuleren omdat in Nepal de noodtoestand is uitgeroepen dan zijn de kosten hiervan gedekt tot maximaal:

 • € 2.500,- voor alleenstaanden
 • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
 • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
 • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

 

Krijgt u ook geld terug van uw reisorganisatie?

Het deel van de reissom dat u terugkrijgt van de reisorganisatie vergoedt Aegon niet.

 

Hebt u nog vragen?
Hebt u uw polisblad niet bij de hand of weet u niet precies aan welke voorwaarden voor u gelden? Wij helpen u graag. Neem contact op met uw adviseur of bel ons via telefoonnummer 088 344 12 34.

 

Wilt u uw reis annuleren?

Wilt u uw reis annuleren en in aanmerking komen voor de hierboven omschreven vergoedingen? Wij regelen het voor u. Neem contact op met de Aegon Schade Service, telefoonnummer 088 344 00 00.

 

Geldt de annuleringsdekking vanwege de aardbeving ook als ik een reis naar Nepal heb geboekt na 25 april 2015?

De annuleringsdekking geldt niet als de reis is geboekt nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. In dit geval dus nadat de aardbeving is ontstaan. Dan is er immers geen sprake meer van een onvoorziene omstandigheid.

 

Is de hele reissom verzekerd?

De annuleringsverzekering vergoedt alleen dat deel van de reis / het huurarrangement dat u niet van de reisorganisatie terugkrijgt. Meestal betaalt de reisorganisatie bij annulering een deel terug.

 

Is er een vergoeding voor onvoorziene kosten doordat mijn verblijf in het buitenland langer is?

Onvoorziene kosten zijn ook verzekerd als ze in redelijkheid door een verlengd verblijf in het buitenland gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • tegemoetkoming hotelovernachtingen (tot maximaal € 100,- per persoon per nacht of € 200,- voor een gezin per nacht);
 • extra reiskosten;
 • maaltijden.