Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Ik ga op reis en neem mee... een kind

7 december 2016

Voor het eerst met je gezin op vakantie? Onvergetelijk! Maar ook spannend. Een zorgeloze vakantie voor jou en je kind begint bij een goede voorbereiding. Daarom deze checklist zodat je niets vergeet!

  • Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig als ze naar het buitenland reizen.
  • Zorg dat je kinderen goed meeverzekerd zijn, geef ze dus op bij de verzekeraar. Bij Aegon hebben we geen leeftijdsgrens voor kids. Als ze nog thuis wonen, vallen ze onder de polis van de ouders bij de juiste gezinssamenstelling. Lees meer over de Aegon Doorlopende Reisverzekering.
  • Maak dure en belangrijke spullen vast zodat je ze niet kwijtraakt. Bevestig bijvoorbeeld de schoentjes van je baby met een touwtje aan de broek van je baby of de favoriete knuffels aan de Maxi-Cosi.
  • Neem een goedgevulde EHBO-doos mee voor eerste hulp bij ongelukken, denk aan: (kinder)neusspray, pleisters, steriel verband of gaas, betadine, kinderparacetamol en een pincet.
  • Zijn je kinderen ingeënt? Neem dan de vaccinatiekaarten mee op reis.
  • Voor baby’s tot zes maanden is zonlicht ongezond. Zorg dat je baby lekker in de schaduw slaapt of speelt en dat je luchtige zomerkleding, hoedjes en petjes meeneemt. Kinderen tot drie jaar kunnen gerust een halfuur in de zon, smeer ze wel goed in.

 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je een kosteloos Aandacht voor je gezin-gesprek aanvragen. Binnen een half uur loop je samen met een Aegon-medewerker op hoofdlijnen door je geldzaken.