Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Nieuws Met de auto op vakantie? Ga goed voorbereid op pad!

Met de auto op vakantie? Ga goed voorbereid op pad!

8 augustus 2018

Veel Nederlanders stappen deze zomer de auto in op weg naar hun favoriete vakantieland. Door de drukte op de weg en de hoge temperaturen verwachten we een toename aan pechhulp. Sta je met pech onderweg en bel je ons alarmnummer? Houd dan rekening met een langere wachttijd dan je van ons gewend bent.

Maar natuurlijk hopen we dat je onze pechhulp niet nodig hebt. Met onderstaande tips gaat dat ongetwijfeld lukken.

Tip 1: Zorg dat je auto vooraf goed is nagekeken voordat je vertrekt. Je moet er toch niet aan denken dat halverwege de reis de airco niet meer werkt? En vul vooraf de koelvloeistof bij, extra belangrijk om dat op peil te houden met het warme weer. 
Tip 2: Probeer een andere route of een omweg als dat mogelijk is en vermijd de drukste wegen. Soms is dat iets verder rijden maar dat kan tóch een hoop tijd en file schelen.
Tip 3: Ga je naar Frankrijk? De ANWB raadt dan aan om zaterdag pas na 10 uur uit Nederland weg te rijden. Als je eerder vertrekt, kom je waarschijnlijk al snel in de file. En als het mogelijk is, vertrek dan liever op zondag.
Tip 4: Zorg voor voldoende drinken in de auto en drink regelmatig. Soms kan het lang duren voor je een volgend tankstation of wegrestaurant bereikt. Een aantal extra flessen water is dan geen overbodige luxe.
Tip 5: Sta je stil in de file? Klem dan een handdoek tussen het zijraam voor wat extra schaduw. 

Heb je toch pech onderweg en een verzekering bij Aegon? Bel dan ons alarmnummer 088 344 00 00. We helpen je graag!