Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Nieuws Nieuw! Inzicht in de koopkracht van uw pensioen

Nieuw! Inzicht in de koopkracht van uw pensioen

30 september 2019

Vanaf vandaag ziet u drie extra bedragen op Mijnpensioenoverzicht.nl en Mijn Aegon. Deze bedragen laten zien wat de koopkracht is van uw pensioen. Hieronder leest we u wat koopkracht is én waarom het belangrijk is voor u.

Koopkracht uitgelegd in 1,5 minuut

In deze animatie leggen we in een notendop uit wat koopkracht is.

 

Koopkracht is voor al onze pensioenklanten

Koopkracht is relevant voor iedereen die pensioen opbouwt of met pensioen is. Kortom, bijna heel Nederland dus. Werkt u nog? Dan ziet u wat de koopkracht is van uw pensioen als u met pensioen gaat. Als u al met pensioen bent, ziet u wat de koopkracht is van uw pensioen over tien jaar. Nieuwsgierig naar uw koopkracht? Log in op Mijn Aegon of Mijnpensioenoverzicht.nl en bekijk het zelf.

Goed voorbereid op een realistische toekomst

Het tonen van de koopkracht is voor een deel wettelijk verplicht. Verder past het goed bij onze missie: klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat is alleen mogelijk als we een realistisch beeld van die toekomst presenteren. Daarom is het niet meer genoeg om alleen te laten zien hoeveel pensioen u krijgt. Dit is later mogelijk minder waard dan vandaag. Om die reden tonen we nu ook hoeveel uw pensioen later waard is. Dankzij deze informatie kunt u beter inschatten of u later rond kunt komen.

Meer informatie over koopkracht

Meer uitleg over koopkracht vindt u op www.aegon.nl/koopkracht.