Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Onbezorgd de zomer vieren!

25 juni 2015

Met temperaturen boven de dertig graden is het heerlijk zomers weer. De komende maanden leven we meer buiten dan anders. Hoe zit het met de dekking van je spullen rondom je huis? Of in je tent tijdens een vakantie of festival? We zetten het voor je op een rij!

Bij de Aegon Inboedelverzekering Online en de inboedelverzekering uit het Woon-& VrijeTijdpakket zijn spullen uit je tuin standaard verzekerd tegen diefstal en vandalisme.  Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubelen, barbecues en tuingereedschap. Ook je was die aan de lijn hangt, is verzekerd. Laat je je iPad per ongeluk in de tuin vallen? Dan is ook dit gedekt. Overigens geldt dit niet alleen voor een tuin, maar ook voor de spullen op je balkon of dakterras.

Bij de Aegon Inboedelverzekering Online kun je ook een buitenhuisdekking afsluiten. Met deze dekking zijn je spullen verzekerd als je onderweg bent, zoals laptops, tablets en smartphones. Fijn voor in de zomer maar ook voor de rest van het jaar.

Let op bij kamperen

Ga jij deze zomer kamperen? Laat kostbare spullen dan nooit onbewaakt achter in je tent. Tenten kun je namelijk niet goed afsluiten, waardoor diefstalpreventie onmogelijk is. De spullen die zich in je tent bevinden, zijn daarom niet gedekt met een inboedel- of reisverzekering. Heb je spullen die je niet heel de dag mee wilt sjouwen? Dan kan een kluisje op een camping of festivalterrein een uitkomst bieden.

Nooit onder- of oververzekerd

Heb je een losstaand tuinhuisje, schuurtje of garage? Realiseer je dan dat deze niet onder je inboedel- maar onder je opstalverzekering vallen. Hetzelfde geldt voor antennes, zonweringen en schuttingen. Heb je een eigen huis en zowel je inboedel- als je opstalverzekering bij Aegon? Dan ben je nooit over- of onderverzekerd. Deze twee verzekeringen sluiten namelijk perfect op elkaar aan. Zo ontstaat er nooit verwarring over wat onder de opstal- en wat onder de inboedelverzekering valt.

Niet alles is gedekt!

Helaas zijn er ook schades die niet gedekt worden. Voorbeelden hiervan zijn schades door geleidelijk werkende weersinvloeden, verlies of vermissing, regen, onvoldoende onderhoud en gebrek aan onderhoud of reparatie. Een volledige lijst van schades die niet gedekt zijn, kun je nalezen op deze pagina.

Schade melden

Heb je schade? Deze kun je doorgeven via de Mijn Aegon app of de website. Via de app kun je direct een foto maken en meesturen. Bellen met onze klantenservice kan natuurlijk ook. Je kunt je schade ook via je adviseur doorgeven. De contactgegevens van je adviseur kun je terugvinden op je polis.

Meer weten?

Heb je vragen? Stel deze via Facebook of Twitter.