Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Onrust in Oekraïne: Aegon dekt annuleringskosten

10 maart 2014

Door de onrustige situatie in Oekraïne willen reizigers mogelijk hun geplande reis annuleren. Aegon dekt de annuleringskosten. Ook wanneer klanten naar andere gebieden in Oekraïne gaan dan de Krim.

In de diverse media is veel aandacht besteed aan de situatie in Oekraïne. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt reizen naar het land.

Bij het Calamiteitenfonds en bij veel andere verzekeraars is er geen of onvolledige dekking voor annuleringskosten. Op de doorlopende reisverzekering van zowel het Aegon Woon- & VrijeTijdpakket, Aegon Privépakket als de online reisverzekering (Aegon Online, Kruidvat) bieden wij dekking voor annuleringskosten en mogelijke extra kosten door bijvoorbeeld langer verblijf door de onrust in Oekraïne.Via onze site en social media attenderen wij onze klanten hierop.

 

Ernstige situatie Oekraïne: veelgestelde vragen

Door de ernstige situatie in Oekraïne wil ik mijn vakantie daarnaartoe annuleren. Is dit bij Aegon verzekerd?

Ja, als u voor 10 maart 2014 een vakantie naar Oekraïne heeft geboekt en als u een Woon & vrije tijd pakket van Aegon heeft met Vakantie-Jaarverzekering óf een Reisverzekering Online, dan zijn de kosten van annulering verzekerd. De hoogte van wat u van Aegon terugkrijgt, hangt af van de voorwaarden. Deze staan op uw polisblad. 

Heeft u een Vakantie-Jaarverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdPakket met voorwaarden '3002'?

Als u uw reis wilt annuleren vanwege de onrust in Oekraïne dan zijn de kosten hiervan gedekt. U krijgt maximaal € 3.000,- terug voor uw reis voor alle verzekerden samen behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt.

Heeft u een Vakantie-Jaarverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdPakket met voorwaarden '3010'?

Als u uw reis wilt annuleren vanwege de onrust in Oekraïne dan zijn de kosten hiervan gedekt tot maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

 

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt

Heeft u een Reisverzekering Online?

Als u uw reis wilt annuleren vanwege de onrust in Oekraïne dan zijn de kosten hiervan gedekt. U krijgt maximaal € 2.000,- per persoon terug met een maximum van  € 6.000,- voor uw reis voor alle verzekerden samen.

Krijgt u ook geld terug van uw reisorganisatie?

Het deel van de reissom dat u terugkrijgt van de reisorganisatie vergoedt Aegon niet. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u uw polisblad niet bij de hand of weet u niet precies aan welke voorwaarden voor u gelden? Wij helpen u graag. Neem contact op met uw adviseur of u kunt ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 344 12 34.

Wilt u uw reis annuleren?

Wilt u uw reis annuleren en in aanmerking komen voor de hierboven omschreven vergoedingen? Wij regelen het voor u. Neem contact op met de Aegon Schade Service, telefoonnummer 088 344 00 00.

Geldt de annuleringsdekking vanwege de onrust ook als ik een reis boek naar Oekraïne na 10 maart 2014?

De annuleringsdekking geldt niet als de reis is geboekt nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. In dit geval dus nadat de onrust is ontstaan. Dan is er immers geen sprake meer van een onvoorziene omstandigheid.

Is de hele reissom verzekerd?

De annuleringsverzekering vergoedt alleen dat deel van de reis / het huurarrangement dat je niet van de reisorganisatie terugontvangt. Meestal betaalt de reisorganisatie bij annulering ook een deel terug.

Is er een vergoeding voor onvoorziene kosten doordat mijn verblijf in het buitenland langer is?

Onvoorziene kosten zijn ook verzekerd als ze in redelijkheid door een verlengd verblijf in het buitenland gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • tegemoetkoming hotelovernachtingen (tot max. € 100 per persoon per nacht of € 200,- voor een gezin per nacht);
  • extra reiskosten;
  • maaltijden.