Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Rapport Oxfam Novib en IKV Pax Christi

17 juli 2012

Vandaag publiceerden Oxfam Novib en IKV Pax Christi een persbericht over investeringen van pensioenfondsen en bankgroepen in twee bedrijven die, zo blijkt uit hun onderzoek, communicatiesystemen hebben geleverd aan het Syrische regime. Uit het onderzoek komt ook Aegon naar voren als één van de bedrijven die investeren in deze twee bedrijven.

Wij willen nadrukkelijk niet investeren in bedrijven die aan dictatoriale regimes materialen leveren waarmee burgers onderdrukt kunnen worden. Aegon zal dan ook zeker stappen zetten naar aanleiding van de nu bekende gegevens. Om de feiten vast te stellen en ze waar nodig tot ander beleid te bewegen, zullen wij zo snel mogelijk de dialoog aangaan met deze bedrijven. Wij gaan nu niet over tot uitsluiting omdat wij geloven dat een dergelijke dialoog doorgaans meer effect heeft dan het direct uitsluiten van bedrijven. In ons jaarlijkse responsible investment report doen we uitgebreid verslag van dit soort trajecten.

Aegon voert al een internationaal uitsluitingbeleid voor controversiële wapens en is momenteel bezig met het aanscherpen van zijn beleggingsbeleid. Ook wat betreft investeringen in bedrijven die wapens of andere materialen leveren aan dictatoriale regimes zijn aanpassingen voorzien. Wij verwachten het aangepaste beleggingsbeleid dit najaar te kunnen invoeren.

Voor het responsible investment report en meer informatie over ons verantwoord beleggingsbeleid klikt u hier.