Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Tips voor de Open Huizendag!

28 maart 2016

 

Wat doe jij zaterdag 2 april tijdens de Open Huizendag? Bak je een appeltaart om potentiële kopers over de streep te trekken óf maak je een rondje op zoek naar het huis van je dromen? Wat je die dag ook doet, check deze tips om er een succes van te maken!

Als koper

•    Zorg dat je precies je financiële mogelijkheden weet. Het is zonde van je tijd om naar woningen te kijken die boven je budget liggen. Wil je weten hoeveel jij kunt lenen? Gebruik dan de Aegon Hypotheekcalculator. Kijk voor meer informatie over het kopen van een huis ook op Aegon.nl/wonen
•    Benut je tijd goed. Bepaal vooraf welke woningen interessant zijn én de route die je gaat lopen. Via Funda kun je je goed oriënteren. 
•    Maak van tevoren een lijst met vragen die je kunt stellen aan de makelaar en bewoner.
•    Kijk niet alleen naar de woning, maar ook naar de buurt. Heb je behoefte aan scholen? Waar zijn de winkels? Hoe zit het met parkeerplaatsen?
•    Stel een maximum aan het aantal te bezoeken huizen. Het heeft geen zin om overal naar binnen te stormen om vervolgens weer door te moeten.
•    Heb je al meteen bij binnenkomst geen goede indruk? Vertrek dan op tijd zodat je meer tijd hebt voor de andere woningen.
•    Als je meerdere huizen bekijkt, is de kans groot dat je achteraf niet alles meer weet. Maak daarom een verslag en noteer bijvoorbeeld bouwjaar, type, goede en slechte punten, indruk van de tuin en vraagprijs ten opzichte van kwaliteit. 

Als verkoper

•    Zorg voor een opgeruimd huis en zet persoonlijke spullen, zoals foto’s, weg.
•    Leid het bezoek met maximaal één persoon rond.
•    Geef eerlijk antwoord op vragen en verwijs bij twijfel door naar de makelaar.
•    Zorg voor een nette tuin.
•    Brengen je huisdieren elders onder.
•    Laat kijkers rustig rondkijken.
•    Bak een appeltaart. Want wie is er bestand tegen een woning die heerlijk ruikt? Hieronder vind je een lekker recept:

 

Dit heb je nodig

o    125 g plantaardige margarine
o    125 g boter (+ extra voor invetten)
o    11 appels (bijvoorbeeld jonagold)
o    1 mespunt zout
o    200 g suiker
o    8 g vanillesuiker 
o    2 eieren
o    400 g zelfrijzend bakmeel
o    2 el gemalen kaneel

Zo maak je het

1.    Verwarm de oven voor op 180 °C.
2.    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in vieren en vervolgens in plakjes.
3.    Klop in een beslagkom de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer tot een luchtige massa. Voeg de helft van het ei toe en klop tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en klop tot het een samenhangend deeg vormt. 
4.    Bekleed de springvorm met de helft van het deeg en houd de rest achter. Doe de helft van de appels in de springvorm en bestrooi met de helft van de kaneel. Herhaal dit met de andere helft van de appels en kaneel.
5.    Rol het achtergehouden deeg uit tot een lap van een ½ cm dik. Snijd er 8 stroken van 1½ cm breed en 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm. Leg de deegstroken met geruit patroon over de appelvulling. Leg de lange strook om de rand van de springvorm. Klop het resterende ei los en bestrijk met het kwastje de stroken en rand. Bak de taart 1½ uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.