Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

Vakantie geboekt naar Egypte maar gaat u nu liever niet meer?

15 augustus 2013

Heeft u een vakantie geboekt naar Egypte, maar gaat u nu liever niet meer? Aegon dekt de annuleringskosten. Woensdag 14 augustus 2013 is de noodtoestand uitgeroepen in Egypte. Veel reizigers die de komende weken naar Egypte zouden gaan, willen om die reden niet meer naar het land afreizen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgelopen woensdagavond het negatieve reisadvies aangescherpt: 'Badplaatsen aan de Rode Zee worden nog niet ontraden, maar men moet extra waakzaam zijn, demonstraties mijden en aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen. Aangeraden wordt in de hotels te blijven.'

Het Calamiteitenfonds vergoedt alleen annuleringen voor Caïro, Luxor en de Nijl. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

U kunt bij Aegon aanspraak doen op uw annuleringsverzekering, ook zonder negatief reisadvies.
Als u op vakantie gaat, wilt u kunnen genieten. Zorgen over veiligheid en onvoorziene omstandigheden passen daar niet bij. Daarom dekt Aegon ook de annuleringskosten als u naar andere gebieden in Egypte gaat dan Caïro, Luxor en de Nijl.

Hoe kunt u annuleren?

Het is belangrijk een mogelijk verzoek voor vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen. De gebruikelijke afspraak in de polisvoorwaarden is dat dit binnen 3 x 24 uur na de onverwachte omstandigheid gebeurt. U kunt ons bellen op het speciale nummer (088) 344 00 00. Ook kunt u hier online uw annulering bij ons indienen.

 

Noodsituatie Egypte: veel gestelde vragen

Door de noodtoestand in Egypte wil ik mijn vakantie daarnaartoe annuleren. Is dit bij Aegon verzekerd?

Ja, als u voor 14 augustus 2013 een vakantie naar Egypte (inclusief populaire badplaatsen aan de Rode Zee zoals Hurghada en Sharm el Sheikh) heeft geboekt en als u een Woon & vrije tijd pakket van Aegon heeft met Vakantie-Jaarverzekering óf een Reisverzekering Online, dan zijn de kosten van annulering verzekerd. De hoogte van wat u van Aegon terugkrijgt, hangt af van de voorwaarden. Deze staan op uw polisblad. 

Heeft u een Vakantie-Jaarverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdPakket met voorwaarden '3002'?

Als u uw reis wilt annuleren omdat in Egypte de noodtoestand is uitgeroepen dan zijn de kosten hiervan gedekt. U krijgt maximaal € 3.000,- terug voor uw reis voor alle verzekerden samen behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt.

Heeft u een Vakantie-Jaarverzekering binnen het Woon- & VrijeTijdPakket met voorwaarden '3010'? 

Als u uw reis wilt annuleren omdat in Egypte de noodtoestand is uitgeroepen dan zijn de kosten hiervan gedekt tot maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

 

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, behalve als u voor een bepaalde reis aanvullende afspraken met Aegon heeft gemaakt

Heeft u een Reisverzekering Online?

Als u uw reis wilt annuleren omdat in Egypte de noodtoestand is uitgeroepen dan zijn de kosten hiervan gedekt. U krijgt maximaal € 2.000,- per persoon terug met een maximum van  € 6.000,- voor uw reis voor alle verzekerden samen.

Krijgt u ook geld terug van uw reisorganisatie?

Het deel van de reissom dat u terugkrijgt van de reisorganisatie vergoedt Aegon niet. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u uw polisblad niet bij de hand of weet u niet precies aan welke voorwaarden voor u gelden? Wij helpen u graag. Neem contact op met uw adviseur of u kunt ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 344 12 34.

Wilt u uw reis annuleren?

Wilt u uw reis annuleren en in aanmerking komen voor de hierboven omschreven vergoedingen? Wij regelen het voor u. Neem contact op met de Aegon Schade Service, telefoonnummer 088 344 00 00.

Geldt de annuleringsdekking vanwege de onlusten ook als ik een reis boek naar Egypte na 14 augustus 2013?

De annuleringsdekking geldt niet als de reis is geboekt nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. In dit geval dus nadat de onlusten zijn ontstaan. Dan is er immers geen sprake meer van een onvoorziene omstandigheid.

Is de hele reissom verzekerd?

De annuleringsverzekering vergoedt alleen dat deel van de reis / het huurarrangement dat je niet van de reisorganisatie terugontvangt. Meestal betaalt de reisorganisatie bij annulering ook een deel terug.

Is er een vergoeding voor onvoorziene kosten doordat mijn verblijf in het buitenland langer is?

Onvoorziene kosten zijn ook verzekerd als ze in redelijkheid door een verlengd verblijf in het buitenland gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • tegemoetkoming hotelovernachtingen (tot max. € 100 per persoon per nacht of € 200,- voor een gezin per nacht);
  • extra reiskosten;
  • maaltijden.