Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Wat is het verschil tussen lijfrente en pensioen?

12 oktober 2015

lijfrente pensioen sparen

Iedereen die in Nederland woont, bouwt AOW op. Dit is een pensioen van de overheid. De meeste mensen bouwen ook pensioen op via hun werkgever. Maar als je later net zo wilt leven als nu, is het verstandig om zélf extra pensioen op te bouwen. Dat doe je met een lijfrente. Een lijfrente kun je zien als een extra spaarpotje voor later. Zo heb je meer te besteden als je stopt met werken.

Wat is een lijfrente?

Een lijfrente is een aanvulling op je pensioen. Zodat je toch in je auto kunt blijven rijden en twee keer op vakantie kunt. Of je gebruikt het spaarpotje als je eerder wilt stoppen met werken. Bij een lijfrente betaal je iedere maand of ieder jaar een bedrag aan een bank of verzekeraar. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opzij zet. Bekijk wat de verschillen zijn tussen een bank of verzekeraar. Je kunt sparen of beleggen voor je pensioen. Met sparen zet je geld op een geblokkeerde bankspaarrekening. Ligt jouw pensioendatum verder dan tien jaar in de toekomst? Dan is beleggen voor aanvullend pensioen een aantrekkelijke optie. 

Belastingvoordeel op jouw lijfrente 

Wist je dat je met het sparen van een lijfrente vaak minder belasting betaalt? De bedragen die je betaalt voor je lijfrente kun je aftrekken van de inkomstenbelasting. Door je jaarruimte te berekenen kan je zien hoeveel belastingvoordeel je kunt behalen.
Met Aegon Lijfrente Sparen spaar je met belastingvoordeel. 

Wil je jouw lijfrente uitkeren of uitstellen?

Je hebt het geld vastgezet, maar na een bepaalde looptijd komt het vrij. Je kunt jouw lijfrente uitstellen door verder te sparen. Of je laat jouw lijfrente uitkeren. Hoeveel je krijgt, hangt af van de looptijd die je kiest. Wil je een aantal jaar of de rest van je leven uitbetaald krijgen? Hoe langer de periode, hoe lager het bedrag is dat je maandelijks ontvangt. Net als het geld voor je pensioen betaal je belasting over de lijfrente die je ontvangt. 

Meer weten?

Stel jouw vragen via Facebook of Twitter of neem contact op met onze klantenservice
Behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan een gesprek in met een adviseur.